BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kayıp çocuklar açıklaması

Diyarbakır Çocuk Yuvası ve Esirgeme Kurumu'ndaki 34 çocuk kayıp haberlerine valilikten açıklama

Abone ol

Bazı haber sitelerinde çıkan "Diyarbakır'da Çocuk Yuvası ve Esirgeme Kurumu'ndaki 34 çocuk kayıp" haberi üzerine Diyarbakır Valiliği, yazılı açıklama yaptı.

Bazı haber sitelerinde çıkan "Diyarbakır'da Çocuk Yuvası ve Esirgeme Kurumu'ndaki 34 çocuk kayıp" haberi üzerine yazılı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, "Çocuklar kayıp değil, yurttan ayrılmış. Yurttan ayrılan çocukların ailelerinin herhangi bir şikayeti yok." dedi.

Diyarbakır Vali Vekili Hıdır Kahveci imzalı yazılı açıklamada, 2005 yılında Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan olaylardan sonra Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın yazısı üzerine Diyarbakır Çocuk Yuvası ve Esirgeme Kurumu'nda Valilik İnsan Hakları Kurulu tarafından denetleme ve inceleme başlatıldığı belirtildi.

İnceleme ve denetlemeler sırasında yurtların birçok sorunlarının tespit edilip, iyileştirildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi; "İl Kurulumuz Şubat 2006 ayı toplanatısında bir üyemizin yurtlardan ayrılıp dönmeyen çocukların durumunun gündeme getirmesi üzerine SHÇEK'dan geçmişe yönelik bilgi istenmiş ve 31 Mayıs'ta yapılan kurul toplantısında ise, geçmişe yönelik olarak bildirilen 34 çocuğun durumu kurulumuzda değerlendirilmiştir. Çocukların 2002-2006 yıllarını kapsayan tarihlerde ayrıldıkları, SHÇEK ve Emniyet Müdürlüğü'nce yasal takiplerinin yapıldığı görülmüştür.

Bu rağmen konunun kurulumuzca da takip edilmesi kararlaştırılmış ve Emniyet Müdürlüğü'ne bu konudaki çalışmaların hızlandırılması için yazı gönderilmiştir. Konu bundan ibaret olup, yurttan ayrılanlar hakkında gerek aileleri gerekse başka yakınları tarfından herhangi bir müracaat ve şikayet söz konusu olmamıştır."

Açıklama konuyla ilgili gerek insan hakları kurulu gerekse SHÇEK ve Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarının devam ettiği de kaydedildi.