BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  SPOR

Bursaspor başkanını seçti

Bursaspor'un olağan genel kurulu tamamlandı. Levent Kızıl, oy çokluğuyla yeniden başkanlığa seçildi.

Abone ol

Bursaspor'un olağan genel kurulu tamamlandı. Levent Kızıl, oy çokluğuyla yeniden başkanlığa seçildi ve yeşil-beyazlı kulübün 24. başkanı oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan olağan genel kurulda, oy kullanma işleminin ardından hazirun cetveline imza atan üye sayısı ile oy kullananların sayısı arasında fark çıktı.

Bunun üzerine divan başkanlığı üyesi Burhan Vatan, her iki başkan adayının yanına giderek, yeni tüzük gereği fazla kullanılan 5 oyun rastgele çıkarılacağını ve birer temsilci görevlendirmelerini istedi.

Levent Kızıl ve Mesut Mestan, geçersiz oyları divan başkanlığının seçmesini istedi. Divan başkanlığı da kongrede görev yapan en genç gazetecilerden oylama dışı bırakılacak oyları seçmelerini istedi.

Fazla oyların çıkarılmasının ardından yapılan sayımda 563 oy alan Levent Kızıl, yeniden başkanlığa seçilerek Bursaspor'un 24. başkanı olurken, rakibi Mesut Mestan ise 137 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.

Levent Kızıl, yaptığı teşekkür konuşmasında, kongreye toplam üyenin yarısından fazlasının geldiğini hatırlatarak, bunun da kentin Bursaspor'a ne denli sahip çıktığının en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Kızıl, ''Bundan sonra görevimiz daha da zor. Bursaspor, Turkcell Süper Ligi'nde, biz de ona göre davranacağız. İnşallah insanların bu teveccühüne layık oluruz. Camiamıza haylırlı olsun. Herkesi çok seviyorum. Hayırlı olsun'' dedi.

Kızıl, kongredeki rakibi Mesut Mestan'ı da kutlayarak, ''Kendisineteşekkür ediyorum. O da iyi bir Bursasporlu. Katkısı olmuş, bu kulübe parasını vermiştir. İnşallah bundan sonra da desteği sürecektir'' diye
konuştu.

Bir gazetecinin transferlerle ilgili sorusuna ise Kızıl, ''Ben yerli transferi bitirdim. Önce yönetim kurulu toplantısını yapacağız. Önümüzdeki günlerde transfer ettiğimiz oyuncular için toplu imza töreni düzenleriz. Yabancı oyuncu konusunda da Raşit Çetiner'in raporu doğrultusunda gerekli transferler yapılacaktır'' yanıtını verdi.