BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL

Uğurlu haberler bu akşam

Bu akşam üç büyük televizyonda da üç büyük isim olacak. Bakalım yarınki reytinglere nasıl yansıyacak?

Abone ol

Ünlü gazeteci Uğur Dündar, bu akşamdan itibaren Star Ana Haber'i sunmaya başlayacak. Dündar ana haberleri sunmaya nasıl karar verdiğini anlattı:

ARENA'NIN GEÇ YAYINLANMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORDUM

Son zamanlarda televizyonların yayıncılık anlayışından dolayı bu tür programlar (ARENA) gecenin çok geç saatlerinde ekrana gelir oldu. Bu bir ticari zorunluluk gördüğüm kadarıyla. Hiçbir zaman reyting sıkıntısı çekmedik ama gecenin artık çok ilerlemiş bir saatinde büyük emeklerle hazırladığımız, hayatımızı tehlikeye atarak ortaya çıkardığımız bir haber programını kaç kişi, ne kadar dikkatle seyredebilir ki? Bu, emeğimizin karşılığını alamadığımız gibi bir izlenime kapılmamıza neden oldu. Tam bu sırada bana Star Ana Haber’in başına geçmem teklif edildi. "Arena"nın geç saatte yayınlanmasının verdiği mutsuzlukla, yeni bir alan, yeni bir heyecan olacağını düşünerek bu teklifi kabul ettim.

BAŞKA KANALDAN MİLYON DOLAR TEKLİF EDİLDİ

Başka bir kanaldan teklif aldım. İsteseydim çok farklı şeyler olabilirdi. Bir başka kanala giderdim, milyonlarca dolar alabilirdim. Ama gelen teklifi teşekkür ederek geri çevirdim. Paranın "p"sini dahi konuşmadım. Çünkü ben Doğan Ailesine ve Doğan Medya Grubu’na gönülden bağlı birisiyim. Ayrıca, bu görev için de ekstra hiçbir para talebinde bulunmadım.

STAR ANA HABER NASIL OLACAK?

Toplumun gerçekleri öğrenme hakkı neyi gerektiriyorsa, evrensel gazetecilik ilkeleri nasıl davranmamızı gerektiriyorsa ve içinde bulunduğum kurumun yayın ilkeleri neyi öngörüyorsa, biz o doğrultularda haber yapacağız. Dolayısıyla evrensel gazetecilik kalıplarına oturtabileceğiniz her haber, bizim ekranımızda yer alacaktır. Ama önyargısız, ama dürüst, ama cesur yaklaşımlar halinde...

Kaynak: Hürriyet