BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Kapatma idamla eşdeğer

DTP, kapatma davasının karşısında duruyor. Partiden gelen açıklama, "talihsiz bir olay" olarak niteliyor.

Abone ol DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yüzde 47 oyla iktidara gelen, ülkeyi yöneten ve içinden cumhurbaşkanı çıkarmış bir partinin kapatılma girişiminin, demokrasi tarihine talihsiz bir olay olarak geçtiğini söyledi.

Demirtaş, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin yaptığı açıklamada, parti kapatmalara karşı olduklarını, hangi parti olursa olsun, partilerin halk tarafından açılıp, halk tarafından kapatılması gerektiğini söyledi.
AK Parti hakkında açılan kapatma davasını, ''Talihsiz bir olay'' olarak nitelendiren Demirtaş, AK Parti'ye açılan davanın da DTP'ye açılan dava gibi, ''İdeolojik'' amaçlarla açıldığının görüldüğünü savundu.

DTP'li Demirtaş, bu davaların, hukukun demokratik değil, ideolojik işlediğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

''KAPATMA, İDAMLA EŞDEĞER''

DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, yüzde 47 oyla iktidara gelen, ülkeyi yöneten ve içinden cumhurbaşkanı çıkarmış bir partinin kapatılma girişiminin, demokrasi tarihine talihsiz bir olay olarak geçtiğini söyledi. Demirtaş, ''Parti kapatılır ya da kapatılmaz ama bu davanın açılmış olması bile başlı başına bir talihsizliktir. Türkiye adına üzücü'' diye konuştu.

''AK Parti hakkında, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla kapatılma davası açılıyor. Böyle olsa bile, bu kapatma gerekçesi yapılamaz'' diyen Demirtaş, demokrasilerde kapatma gibi bir yaptırımın, idam cezasıyla eşdeğer olduğunu belirtti.

DTP'li Demirtaş, ''İdama karşıysanız, parti kapatmaya da karşı olmanız gerekir. Partilerin, farklı yaptırımlarla cezalandırılması düşünülmeli. Kapatılma ağır bir yaptırım, kabul edilemez'' dedi.