BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İş adamları endişeli

İş adamları, borsanın haftaya düşüşle başlaması ve dövizde yaşanan yükseliş nedeniyle kaygılı.

Abone ol

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasalardaki hareketliliğin sadece yurt içindeki gelişmelerden kaynaklanmadığını, küresel bir sıkıntı yaşandığı söyledi.

Türkiye'nin dünyada yaşanan krizlerden diğer ülkelere göre daha fazla etkilendiğini anlatan Onatça, ''Piyasa doğal hareketliliğini yaşıyor, doğal bir tepki. Bunda iktidar partisine açılan davada etkili ancak tek neden değil. Ekonominin düzelmesi için ekonomi kurmayları ve siyasilerin gerekli hassasiyeti göstermesi lazım'' dedi.

Onatça, yaşanan dalgalanmaların önümüzdeki günlerde bazı ürünlere zam olarak yansıyabileceğini de kaydetti.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı Ayhan Şenbayrak da, Türkiye'de gündemin ''ekonomi'' olması gerektiğini söyledi.

Dünyada yaşanan gelişmeler nedeniyle bu yılın iyi bir yıl olmayacağını öne süren Şenbayrak, ''Türkiye ekonomi dışında çok şeyle uğraşıyor. Dünya olumlu bir süreçten geçmiyor. Ekonomiye odaklanıp atılması gereken adımlar bir an önce atılmalı'' diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök ise yatırımcının her zaman güvenli ülkeleri tercih edeceğini, ancak AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Türkiye'nin güvenliğini zedelediğini ileri sürdü.

Gök, ülkede yaşanan bir krizin kimsenin faydasına olmayacağını ifade ederek, ''Ülkenin ekonomik göstergeleri yerinde, iş adamları ve siyasiler itidal içinde davranmalı'' dedi.