BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Canımızı yakan 33 kurşun

Bu kitabı okumaya başlamadan önce bir fatiha okuyun diyor Emin Çölaşan. Söz konusu kitap, Saygı Öztürk’ün yeni kitapı ’33 Kurşun’...

Abone ol İNTERNETHABER

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk, Bingöl’de 33 askerimizin şehit edilmesi sırasında yaşananları “33 Kurşun” adlı kitapta topladı. Ünlü yazar Emin Çölaşan’ın önsözünü yazdığı kitapta, katliamdan yaralı kurtulan askerlerin, katliamı gerçekleştiren teröristlerin açıklamaları da yer aldı. Dönemin Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özgen, Bölge Valisi Ünal Erkan da “ateşkes” dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saygı Öztürk’ün “Doğan Kitap”tan çıkan ve tamamı “çok satanlar” listesine giren “Kırcı 5-6-2 Tamam Reis”, “Madalyalı Mahkum”, “Devletin Derinliklerinde”, “Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü”, “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” kitaplarından sonra “33 Kurşun” kitabı da raflarda yerini aldı.

KAN İÇEREK SAĞ KALDI

Toplanma bölgesi Malatya’dan korumasız ve silahsız olarak gönderilen askerlerin, PKK’lılar tarafından yollarının kesilmesinden sonra yaşanan olaylar kitapta tüm yönleriyle ortaya konulurken, katliam emrini verdiği öne sürülen Şemdin Sakık da, kitap için çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendisini vuran teröristi, 3 yıl sonra asker kıyafetiyle yakalatan Erdal Özdemir de, yaşadıklarını saniye saniye anlatırken, arkadaşlarının ölüme kol kola girerek nasıl gittiklerini, o an neler yaşandığını, arkadaşının kanını içerek nasıl hayatta kaldığının da öyküsünü dile getirdi.

Yayın yasağı nedeniyle bugüne kadar kimlerin yargılandığı, ne ceza aldığının bilinmediği Bingöl katliamıyla ilgili mahkeme kararları da ilk kez “33 Kurşun” kitabında belgeleriyle yer aldı. Bingöl şehitlerinin kimlikleri, fotoğrafları da ilk kez bu kitapta yayımlandı.

ÇÖLAŞAN : “BALIK HAFIZALIYIZ”

Ünlü yazar Emin Çölaşan, “33 Kurşun” kitabının önsözünün bir bölümünde şunları yazdı: Saygı’nın kitabının adı “33 Kurşun.” Ancak şehitlerimizin üzerinden 33 değil, tam l.547 kurşun çıkarıldı. O karanlık gecede yolun ortasında şehit başına kaç kurşun düştüğünün hesabını siz yapın!

Bu kitabı yüreğiniz yanarak okuyacaksınız.

FATİHA OKUYUN

Devlet onları unuttu. Milletimiz de çoktan unuttu. Hiç değilse siz unutmayın ve bu kitabı okurken, ya da bitirdiğinizde onların ruhuna bir Fatiha okuyun. Ne yazık ki elimden ancak bu çağrıyı yapmak geliyor.

Saygı Öztürk’ü gazeteciliği için bugüne kadar çeşitli nedenlerle yüzlerce kez kutladım. Bu kitabı için burada bir kez daha kutlamayı görev biliyorum, “Ellerine sağlık” diyorum.”