BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  POLİTİKA

Uğur İbrahim Altay'ın Konya projeleri göz doldurdu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni dönem projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’nın da katıldığı Benim Şehrim programında kamuoyu ile paylaştı.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Konya için hazırladıkları yeni dönem projelerini Benim Şehrim isimli programda kamuoyuyla paylaştı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda Konya’nın insanına, sokaklarına, canlısına, gecesine ve gündüzüne hizmet etmenin kendisi için bir şükür vesilesi olduğunu kaydeden Altay, “Bize bu şerefli görevi tevdi eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza ve desteklerinden dolayı hemşerilerime ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"Konyamızı birlikte yöneteceğiz"
Konya’da yaşayan tüm canlılara hizmet ederken geçmişten aldıkları güçle yola devam ettiklerini kaydeden Altay, “Biz gönüller yapacağız, gönül kazanacağız ve gönülden hizmet ederek Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneğini Konyamızda sergileyeceğiz. Bu pencereden baktığımızda Ak Partimizin 31 Mart seçimleri için belirlediği Gönül Belediyeciliği sloganı da elbette en çok Konya’mıza yakışacak."

"Konyamızı huzurun ve mutluluğun başşehri yapacağız. Tüm çalışmalarda hemşerilerimizin Konya’mız için Benim Şehrim demelerini amaçlıyoruz. Her yaştan hemşerimize dokunacağız. Aldığımız bu emaneti, kendi emanetimiz bileceğiz. Planlı olarak gelişeceğiz ve her şeyden önemlisi Konya’mızı sizlerle birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

Başkan Altay programda; Konya Metrosu, Konya Otogarı’nın taşınması, şehir içi trafik düzenleme çalışmaları, Yeni Kamyon Garajı, Sosyal Konut, Mevlana Çarşısı Yenilenmesi, Cephanelik Konut Düzenlemesi, Millet Bahçeleri, Spor Salonları, Siyer Merkezi, Eski Sanayi ve Karatay Sanayilerinin Taşınması, Teknoloji Vadisi, Akıllı Şehir Eylem Planı, Bisiklet Master Planı, Turizm Master Planı, Atabey Gençlik Projesi, Altyapı ve Su Yatırımı projelerini anlattı.

Özellikle Gençler, çocuklar ve aile projeleri ayakta alkışlanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları söyledi: “Yeni dönemde önceliğimiz ekonomi, kaynakların optimum kullanımı ve istihdamı artırmak olacak. Yerli ürün kullanımına ve Sıfır Atık projelerine önem vereceğiz. Çevreci Belediyecilik hedefimizden ödün vermeden kurumsal kapasitemizi artıracağız ve yeni kaynaklar oluşturacağız."

"Türkiye’nin en büyük Millet Bahçelerinden biri olacak 652 bin metrekare alanda kurulacak Ağır Bakım Millet Bahçesi’ni şehrimize kazandıracağız, Millet Kıraathaneleri açacağız. Her yaştan hemşehrimizin spor yapması ve özellikle çocuklarımızın sporla tanışmaları için 28 ilçemize spor tesisleri kuracağız. Meslek Edindirme Kurslarımız ve Kariyer Merkezimizin kapasitesini artıracağız."

"Sanayide çalışan gençlerimiz için sosyal mekanlar oluşturacağız. Tüm bu hizmetleri hemşerilerimizle birlikte el ele, gönül gönüle vererek yapacağız. Ak Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerini Konya’mızda sergilemek için yola çıktık. Bu konuda en büyük güvencemiz hemşerilerimizin duası ve desteğidir” dedi.

Konya’nın 31 ilçesini ziyaret ettiklerini ve milletin Cumhur İttifakına olan teveccühü karşısında memnun olduklarını ifade eden Altay “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde, hükümetimizin desteği ile tevazu, samimiyet ve gayret ile önce millet, önce memleket diyerek hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Programın sonunda tüm davetliler aile fotoğrafı verdi.