BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Bodrum'da CHP'li Mustafa Saruhan'ın adaylığı düşürüldü sebebi de...

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

BODRUM CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın adaylığıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Saruhan'ın adaylığı düşürüldü.

Abone ol

Başından beri sancılı bir şekilde gelişen CHP Bodrum Belediye Başkan Adaylığı yine çıkmaza girdi. Aday gösterilen eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın adaylığına itiraz edildi. İtirazı görüşen Muğla İl Seçim Kurulu Saruhan’ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan hakkında belediye başkanlığı döneminde çevre ve imarla ilgili aldığı mahkumiyet kararları olduğu öğrenildi. 

ANKETLERDE BİRİNCİ DİYE ADAY YAPILDI

Bodrum Belediye Başkanlığına Mehmet Kocadon’un aday olması ön görülmüş ancak CHP Genel Merkezi’nden onay alınmamıştı. Anketlerde ilk sırada olduğu belirtilen Mustafa Saruhan aday yapılmıştı.

Avukatı itiraz etti

 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın avukatı Bodrum 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’ne memnu haklarının iadesi için talepte bulundu. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu konu ile ilgili düzeltme yapması için son gün çarşamba. Mahkemenin bu başvuru ile ilgili kabul ya da ret yönünde kararını ise en geç yarına kadar vermesi bekleniyor.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, "Hukuki süreç devam ediyor. YSK'nin kararını bekliyoruz. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini ümit ediyoruz." dedi. Karahan, kararın erteleneceğine inandıklarını belirterek, aksi takdirde CHP'den başka bir aday çıkartıp yola devam edeceklerini kaydetti.

DİKİLİ'DEN DE MHP'YE ŞOK HABER

Bodrum’dakine benzen bir haber de İzmin’in Dikili ilçesinden geldi. Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkan adayı Buğra Akın’ın adaylığı, 15 aylık hapis cezası nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Yasal sınırlar içerisinde hakkını arayacağını söyleyen Akın, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini belirtti. Akın, “Talebimizi değerlendiren İl Seçim Kurulunun kararı da bu yönde oldu. Alınan bu karara saygı duyuyorum. Yasal sınırlar içerisinde hakkımı aramaya devam edeceğim. 31 Mart yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nın Dikili’de başarıya ulaşması için son ana kadar çalışacağımdan ve belirlenecek adayımıza destek olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.