BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  GÜNCEL

Ucuz tatil için son 5 gün

Yerli turiste uygun fiyatlı tatil olanağı sağlayan ''erken rezervasyon'' uygulaması için son 5 gün..

Abone ol

Yerli turiste yaz sezonunda uygun fiyatlı tatil olanağı sağlayan ''erken rezervasyon'' uygulamasından yararlanmak isteyenler için 5 gün kaldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Alper Maçkan, yaptığı açıklamada, ''1 Mayıs'a kadar tatil zamanını belirleyip rezervasyon yaptıranlar, yüzde 35-40 oranında indirimli tatil yapacak'' dedi.

Maçkan, yerli turistin, kararını erken vermesi durumunda, Akdeniz kıyılarındaki otellerde yüzde 30, diğer bölgelerde yüzde 40'a varan indirimlerle tatil yapma olanağı bulabileceklerini hatırlattı.

Erken rezervasyondan yararlanmak isteyenlerin bir an önce tatilini nerede geçireceğine ve hangi tarihlerde tatil yapacağına karar vermesi gerektiğini belirten Maçkan, erken rezervasyonda 12 aya varan taksit imkanları bulunduğunu da bildirdi.

Maçkan, yerli turistin geçtiğimiz yıl erken rezervasyon konusunda bir deneyim süreci yaşadığını ifade ederek, bu yıl tüketicide güven oluştuğunu ve acentaların erken rezervasyon sürecinden verim aldıklarını söyledi.