BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ziconun garantisi gizli madde

Fener'in Teknik Direktörü Zico'nun tek sigortası sözleşmesinde yer alan bir madde. O madde de bakın ne var;

Abone ol Brezilyalı'nın tek sigortası kupa. FB şampiyon olursa sözleşme uzuyor. Zico’yu göndermenin maliyeti 1.7 milyon €

F.BAHÇE Kulübü ile 1 yılı opsiyonlu, 2 yıllık anlaşması bulunan Brezilyalı teknik adamın sözleşmesindeki özel madde nedeniyle F.Bahçe’yi şampiyon yaptığı takdirde otomatik olarak opsiyonlu olan 1 yıl devreye giriyor. Bu durumda F.Bahçe yönetimi Zico ile yolları ayırmayı düşündüğü anda yılda 1.7 milyon Euro kazanan Brezilyalı çalıştırıcı doğrudan bu parayı almaya hak kazanıyor.

Sezon sonunda F.Bahçe’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Zico, sözleşmesindeki madde gereği yönetimle masaya oturup ya uzlaşmaya varacak ya da yönetimin ayrılmasını istemesi halinde parasını talep etme hakkı doğacak.

YÖNETİMİN PLANI VAR
ZICO, sezon sonunda iyi niyetli olmayıp ayrılmak konusunda F.Bahçe ile anlaşmazsa, yıllık 1.7 milyon Euro’luk alacağını FIFA’dan tahsil etme şansı yakalayacak. Böylelikle Brezilyalı çalıştırıcı, bir yıl sürecek olan serüvenle 1.7 milyon Euro’yu alacak. Ancak Zico’nun 1 yıl işsiz kalması gerekiyor. FIFA yoluyla parayı tahsil etme şansı bulunan Zico’nun Sporting Lizbon’la anlaşması halinde ise F.Bahçe bu ödemeden kurtulacak.

F.Bahçe yönetiminin de bu konuda bir B Planı bulunuyor. Zico’nun yıllık alacağını istemesi durumunda sarı-lacivertliler Brezilyalı teknik adamın aylık alacağı olan 150 bin Euro’yu yasal süresi içinde gecikmelerle ödeyerek, hem FIFA kapısını kapatacak, hem de başka bir kulüple anlaşma olasılığını güçlendirecek.