BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bacağındaki kemik parmağı oldu

Doğuştan sağ orta parmağı olmayan kişiye, bacağından alınan kemikle parmak yapıldı.

Abone ol

AĞRI'nın Taşlıçay İlçesi'nde doğuştan sağ orta parmağı olmayan 13 yaşındaki Emrah Güneş'e, bacağından alınan kemikle parmak yapıldı. Erzurum Numune Hastanesi’nde 5'inci parmağına kavuşan Güneş, “Parmağım olmadığı için arkadaşlarım benimle alay ediyordu. Artık ben de 10 parmaklı oldum'' dedi.

Taşlıçay'da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Kerem- Ayşe Güneş çiftinin 6 çocuğunun 2'ncisi olan Emrah Güneş'in doğuştan sağ orta parmağı bulunmuyor. Arkadaşlarının sürekli olarak ‘parmaksız’ diyerek alay ettiği Güneş, derslerde sıkıntı yaşıyordu. İlkokul eğitiminde sürekli olarak eksik parmağının neden olduğu sıkıntıyı yaşayan, yazı yazmakta zorlanan Güneş, 5'inci parmağı olmadığı için ilköğretim 5'inci sınıftan sonra okulu bıraktı. Ekonomik durumları iyi olmadığı için küçük Emrah'ı şimdiye kadar ameliyat ettiremeyen aile, yeşil kart çıkardıktan sonra ilk iş olarak çocuklarını ameliyat ettirdi.

Numune Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nden Dr. Murat Emsen, Emrah Güneş'in sol bacağından alınan kemikle parmak yaptıklarını hastanın 2 hafta sonra taburcu edilebileceğini söyledi.