BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.441,06
HABER /  GÜNCEL

Üçüncü köprü yanlış yere mi yapılıyor?

Yavuz Sultan Köprüsü ile ilgili iddialara iki kaynaktan açıklama geldi. Değişiklik yok, revizyon var. Sebep de doğal hayat...

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. köprü güzargahında yanlışlık yapıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Binali Yıldırım da doğal hayatı korumak için zorunlu değişiklikler yapıldığını açıkladı. 

3. Köprü güzergahının yanlış belirlendiği ve sonrasında iptal edildiği iddiası ortaya atılmıştı. Söz konusu iddiaya göre 3. Boğaz Köprüsü’nün projede belirtilen yerin dışında yapımına başlandı.


YAVUZ SULTAN KÖPRÜSÜ
KORSAN OLDU


CHP üçüncü köprüyle ilgili iddialar
için harekete geçti. Gürsel Tekin'in
iddiasına göre 3.Köprü artık yasal
değil ve korsan konumda.

(DEVAMINI OKU)

3. KÖPRÜ YANLIŞ YERE YAPILDI
İDDİASI

Yavuz Sultan Köprüsü ile ilgili
projeden sapma olduğu iddiaları
bu haberle gündeme geldi.

(DEVAMINI OKU)



Peki bu iddialar ne kadar doğru? Beklenen açıklama Bakan Binali Yıldırım ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yazılı olarak geldi. Açıklamada şöyle denildi;

İPTAL YOK REZİVYON VAR

Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları ile ilgili gerekli imar plan çalışmaları projede çalışmaya başlamadan önce tamamlanmıştır. Projenin uygulama çalışmaları sırasında yol güzergâhında çevresel etkenler ve benzeri nedenlerle doğal hayatı korumak için zorunlu değişiklik ihtiyacı doğmuş ve planda küçük boyutlu düzeltmeler yapılmıştır. Söz konusu olur plan iptali değil, en son imar revizyonuna ilişkin bir işlemdir. Bu nedenle İstanbul'un ve ülkemizin yüz akı, gurur projesi üzerinde basında yakından uzaktan ilgisi olmayan haberler üretmek suretiyle akıllarda soru işareti oluşturmak gayretlerini üzüntüyle karşılıyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz".

BAKAN BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?
KUŞ YOLLARI İÇİN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Konuyla ilgili dün akşam açıklama yapan Bakan Binali Yıldırım da doğal hayat nedeniyle zorunlu değişiklikler yapıldığını söylemişti.

Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü’nün güzergahında bazı yerlerde mecburi sapmalar olduğunu bildirerek, "Mesela kuş yollarına rastladı Riva deresinde. Orada hafif yolu değiştirdik. Kaynak sularına rastlayan bölgeler oldu, değiştirdik. Böyle mecburi ufak tefek değişikliklerin planlara işlenmesi lazım" dedi.

AĞAÇ KATLİAMI OLDU MU?

Ağaçların yanlış yere kesildiği iddialarını da değerlendiren Yıldırım, "Yeşil konusunda gereken hassasiyet gösteriliyor. 400 hektarlık alanda yapılan yol çalışmasına mukabil 6 farklı noktada 1400 hektarlık bölgeyi ağaçlandırıyoruz" dedi.