BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.419,37
HABER /  DÜNYA

Bütün olayların sorumlusu...

CHP milletvekilleri, Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan Mustafa Ali Tombul’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. CHP Genel Başkan Ya...

Abone ol

CHP milletvekilleri, Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan Mustafa Ali Tombul’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Bütün bu olayların sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer, Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan 17 yaşındaki Mustafa Ali Tombul’u tedavi gördüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Bihlun Tamaylıgil, "Ali kardeşimiz demokrasi ve özgürlüğün yaşanması için mücadele eden Türkiye’de, çok yakın mesafeden güvenlik adı altında maalesef ağır bir müdahale ile karşılaşmış ve bugün can çekişiyor. İki gün önceydi Başbakan bir iftara katıldı ve ’Taksim’de yaşananları gördük, yoksa üzüldünüz mü. Üzülmeyin ne olduğu belli’ dedi. Sadece ’demokrasi istiyoruz’ diyen vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı ağır baskılar var. Bunlara karşı bir kez olsun geçmiş olsun demeyenler, üzülme noktasında hassasiyeti ortaya koyanlara ’sakın üzülmeyin’ diyorlar. Biz vicdana, halkın sesine ve biraz da insan olmanın gereklerine davet ediyoruz. Anlayana ne mutlu" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, devletin görevinin vatandaşının can ve mal güvenliğini korumak olduğunu hatırlatarak, "İnsanları gözaltına aldıkları zaman araçlara dikkat ederseniz ’Halk için emniyet, güvenlik için adalet’ yazar. Böyle bir adalet olur mu? Biz burada siyaset yapmak istemiyoruz. Ramazan günü ve hastane burası. Bütün olan bitenin tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu olaylara neden olan herkesi yüce divana götürene kadar hukuk çerçevesinde bütün mücadelemizi vereceğiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu olayın suçlularını adaletin önüne çıkarmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.
(İHA)