BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Yenilenen Gezi Parkı’na turist akını

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından 58 bin metrekarelik yeşil alana sahip olan Taksim Gezi Pa...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından 58 bin metrekarelik yeşil alana sahip olan Taksim Gezi Parkı, turistlerin ilgi odağı oldu.
İstanbul’u gezmeye gelen turistlerin büyük bölümü Taksim ve civarındaki otellerde kalıyor. Civara en yakın yer ise yenilenerek güzelleşen Gezi Parkı olduğundan, turistler de parkın tadını çıkarıyor. Bazı turistler parkın önünde fotoğraf çektirirken, bazıları da banklarda ve yeşillik alanda dinlenerek kitap okuyor.

GEZİ PARKI’NDAKİ YENİLİKLER
Gezi Parkı’ndaki son çalışmalarla, 558 olan ağaç sayısı 704’e, dikilen mevsimlik çiçek sayısı 322 bine ulaştı. Parka 17 adet yetişmiş çınar ağacı daha dikilirken, küçük havuzların yenilenmesi de dikkat çekici hale geldi. Taksim Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi yönünde ve alt kısmında kalan dükkanların enkazı kaldırılarak yeşillendirilen alan da Gezi Parkı’na dahil edildi. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan dükkanların yıkılmasıyla 8 bin metrekare daha alan kazandırıldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışma ile 50.000 metrekare yüz ölçümüne sahip Gezi Parkı’nın alanı 58 bin metrekareye ulaştı. Park alanına 50 adet yeni oturma bankı konulurken, 82 oturma bankının da tamiratı yapılarak tekrar kullanıma sunuldu. Böylelikle oturma gruplarının sayısı 132 adede ulaştı. Eylemlerde zarar gören çocuk oyun grubunun yerine de yenileri kuruldu. Yine eylemlerde zarara uğratılan aydınlatma tesisatı ve aydınlatma direkleri de elden geçirilerek yenilendi. Parkın sulama tesisatı da tamamen değiştirildi.
(İHA)