BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  DÜNYA

Sarısülük ailesinin Lice ziyareti

Ankara’da Gezi Parkı olaylarını protesto ederken hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesi, Taksim Dayanışma heyeti ile birlikte Diyarbakı...

Abone ol

Ankara’da Gezi Parkı olaylarını protesto ederken hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesi, Taksim Dayanışma heyeti ile birlikte Diyarbakır’ın Lice ilçesinde geçtiğimiz gün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ın ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı.

’’ACILARI AZALTMAYA ÇALIŞTILAR’’
Geçtiğimiz günlerde karakol yapımını protesto gösterisinde Lice ilçesi Kayacık Jandarma Karakolu önünde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Barış Annesi Münibe Koç, Ankara’da Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesi, Ethem Sarısülük İnisiyatifi, Taksim Dayanışması, HDK bileşenleri, Dersim Kültür Derneği, KESK, SDP, TKP, TKP-1920, Kaos-GL ve Halkevleri’nden kurum temsilcileri, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, ağabeyleri ve yakınları katıldı. Köy girişinde araçlardan inen eylemciler, Medeni Yıldırım ile Ethem Sarısülük’ün fotoğraflarını taşıdı. Medeni Yıldırım’ın öldüğü yerde göstericilere hitap eden BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, “Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bugün iki ailemiz buraya gelerek acıları azaltmaya çalıştılar. Ancak failler cezalandırılmadıkça ailelerimizin acıları azalmayacaktır” dedi.

’’SANMAYIN Kİ ETHEM ÖLDÜ’’
HDK MYK üyesi Gülistan Aydoğdu ise, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş’ın ailelerinin Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi nedeniyle gelemediklerini söyledi. Aydoğdu, HDK heyeti olarak halklar arasında barış, eşitlik ve kardeşlik köprüsü kurmak için Lice’ye geldiklerini belirtti.
Göstericilere seslenen Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük de, Lice’ye selam getirdiklerini söyleyerek, “Ethem’i kaybettik, sanmayın ki Ethem öldü. Biz Ethem’in ailesi olarak acınızı paylaşmaya geldik, acınız acımızdır. Bizim hukuk ve adalet mücadelemiz, hakların kardeşliği mücadelemiz kanımızın son damlasına kadar sürecek. Bizler biriz, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez ayrımı, milliyet ayrımı yapmadan tüm halklar Ethemleşti. Buraya gelmek, Medeni kardeşimizin katledildiği yerde onu anmak istedik. Halkların kardeşlik köprüsünü devam ettireceğiz” diye konuştu. Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılan açıklamaların ardından grup, Medeni Yıldırım ve Ethem Sarısülük’ün ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
(İHA)