BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekiller valiye tepkili

CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı darp edenlerin kendi...

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı darp edenlerin kendi arkadaşları olduğunu öne süren Vali Güngör Azim Tuna’ya tepki gösterdi.
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Batum, suç işlediğini iddia ettiği Vali Tuna hakkında ihbarda bulunduğunu belirtti. Batum, başsavcının gerekli işlemleri başlatması gerektiğini belirterek, “Ali İsmail Korkmaz’ın annesini, babasını ve kardeşlerini tanıdık. Bir avukat olan ağabeyini gördük. Ölen gencecik, pırıl pırıl, 19 yaşında bir çocuk. Günah değil mi? Eli sopalı kişiler tarafından gencecik bir insan Anayasal hakkını kullandığı gerekçesi ile katledildi. Çarşamba günü bir kanalda Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı izledim. Vali Tuna programda, ‘Onlar mahsustan birisine kalsın diye arkadaşlarını öldürmüştür. Ben 40’a yakın videoyu izledim, göreceksiniz bir şey yok’ dedi. Bugün ben ihbarda bulunuyorum. Buranın bir başsavcısı var. Vali Tuna’nın bu işte, ’40 kaydı izledim, polisin bir suçu yok demesi bir suçtur” diye konuştu.
PKK üyelerinin gazetelerde çıkan fotoğraflarını örnek gösteren Batum, “Bugün gazetelere baktığımızda PKK militanlarının ellerinde silahlarla resim çektirdiklerini, militanların, ’Biz kontrol yapıyoruz’ diyen resimleri görüyoruz. Bunların çekildiği bir ülkede gencecik çocuklar ellerinde bir şey yokken öldürülüyorsa burada devleti yönetenlerin ve Başbakanın bir düşünmesi gerekir” açıklamasını yaptı.

"40 GÜNDÜR BİR SONUÇ ALINAMADI"
Milletvekili Kazım Kurt ise Eskişehir’de toplanan insanların Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara karşı demokratik bir tepki ortaya koyduklarını söyledi. Yapılan eylemlere kendisinin de katılığını ifade eden Kurt, şu ifadeleri kullandı:
“Bu toplantılara yaklaşık 30 bin civarında Eskişehirli katıldı. Ana caddelerde bu eylemler olurken, ara sokaklarda başka şeyler oluyormuş, onu da şimdilerde görüyoruz. Ben bir hukukçu olarak, bu durumu Sayın Vali Güngör Azim Tuna’ın objektif değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum ama ne yazık ki Sayın Vali diyor ki, ‘Bu suç arkadaşları tarafında işlenmiştir. Asla polis işlememiştir.’ Sayın Başsavcı da bu suçu araştırmak için Emniyet Müdürlüğünü görevlendiriyor. Bundan dolayı 40 gündür bir sonuç alınamadı. Bu soruşturma bu saatten itibaren sonucu belli olan bir soruşturmadır. Faili belli ama meçhul bir dosya haline gelecektir. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir.”
(İHA)