BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
HABER /  DÜNYA

Terörist cenazesindeki manzarayı yorumladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Van’da silahlı PKK’lıların terörist cenazesine katılması ile ilgili olarak, “Milletimiz sabırlı olsun, hu...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Van’da silahlı PKK’lıların terörist cenazesine katılması ile ilgili olarak, “Milletimiz sabırlı olsun, hukuku ihlal edenler er ya da geç adalete teslim edilir” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, Van’da terörist cenazesinin silahlı PKK’lılar tarafından karşılanması ile ilgili olarak, “Türkiye devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde suç işleyenler mutlaka karşılığını görür. Bu resmi gördük. Bunu gördükten sonra emniyet güçlerimizin hukuka aykırı davrananları bulup, yargı önüne getirmesi lazım. İstanbul’da da eli palalı insanlar sokaklara çıktılar. Ne oldu? Savcı tutuklanmasını talep etti, hakem serbest bıraktı. Daha sonra hukuk düzeni içinde savcı itiraz etti, tutuklama kararı verildi. Türkiye demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti. Hukuk devletinde milletimiz sabırlı olsun. Mutlaka hak yerine gelir ama bir süreç alır” dedi.

ÇEKİLME SÜRECİ
Yılmaz, PKK’lıların çekilme sürecini de değerlendirerek, “Biz şu an hiçbir eve şehit gelmediğini görüyoruz. Bir çatışma olmadığını görüyoruz. ‘Bir Mehmetçik dünyaya bedel’ dense yeridir. Hele o Mehmetçiği bir annesine babasına sorun. ‘Siz evladınızı neye değişirsiniz’ diye bir sorun. Biz Türkiye’nin her tarafına barış gelsin, huzur gelsin ve istisnasız 76 milyon insandan kimsenin ocağına ateş düşmemesini istiyoruz” diye konuştu.
Terör sorununun 30 yıldır sürdüğünü hatırlatan Bakan Yılmaz, “Bu çatışma sürecinden en çok milletin huzur bulduğu dönem budur. Milletimiz biraz daha sabırlı olsun, hukuku ihlal edenler er geç adalete teslim edilir. Millet istiyor ki yapanın cezası hemen orada verilsin. Hukuk devleti bu değildir. Hukuk devleti sabır gerektirir” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın “Şimdiye kadar yüzde 10-15’i çekildi” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Muhakkak artış vardır ancak Sayın Başbakan’ın söylediği rakam doğrudur” şeklinde konuştu.
(İHA)