BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.428,32
HABER /  POLİTİKA

ÜAKtan Yargıtaya destek

Yargıtay'ın bildirisine ÜAK'tan da destek geldi. Mustafa Akaydın şunları söyledi;

Abone ol

Üniversiteler Arası Kurul, Yargıtay'ın bildirisine destek verdi. Kurul Başkanı Mustafa Akaydın ''Üniversiteler Arası Kurulumuz, demokratik rejimimizin en önemli güvencelerinden biri olan Türk yargısına özellikle yurt dışı odaklardan ve yurt içi bilinen odaklardan yapılan yorumlarla, müdahalelerle yapılan söylemleri doğru bulmamaktadır, bunlara karşıdır'' dedi.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde ÜAK Başkanı Akaydın başkanlığında gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Kurul toplantısı sona erdi.

Toplantı sonunda basın açıklaması yapan Akaydın, kurulun ülke gündeminde olan ve üniversiteleri de yakından ilgilendiren bazı konularda açıklama yapacağını söyledi.

YARGIYLA İLGİLİ YORUMLAR DOĞRU DEĞİL

''Türk yargısına son aylarda birtakım müdahaleler olduğunu''
belirten Akaydın, şunları kaydetti:

''Üniversiteler Arası Kurulumuz, demokratik rejimimizin en önemli güvencelerinden biri olan Türk yargısına özellikle yurt dışı odaklardan ve yurt içi bilinen odaklardan yapılan yorumlarla, müdahalelerle yapılan söylemleri doğru bulmamaktadır, bunlara karşıdır. Bunu Türkiye'nin rejimi açısından, demokrasinin en önemli güvencesi olan, saygı duyulması gereken yargı kurumumuza haksızlık olarak değerlendirmektedir.''

Bu konudaki duyarlılıklarını kamuoyuna iletmek istediklerini ifade eden Akaydın, ''Yargının saygınlığının korunmasını, yargıya güvenilmesini özellikle bu tür odaklardan rica ediyoruz'' diye konuştu.