BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.436,06
HABER /  GÜNCEL

Kuzen katiline 30 yıl hapis

Kendisini hırsızlıkla suçlayan 10 ve 15 yaşlarındaki kuzenlerini bıçakla delik deşik ederek öldürdü.

Abone ol

İzmir'in Balçova İlçesi'nde kuzenleri 10 yaşındaki Aylin Kır ve ablası 15 yaşındaki Zekiye Kır'ı bıçakla öldürmekten, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 16 yaşındaki E.A. 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa yaşının küçük olmasından dolayı yasa gereği bu cezanın verildiği belirtildi.

Olay, 25 Aralık 2006'da saat 22.00 sıralarında Balçova'da Meşale Sokak 11 numaradaki Eylül Apartmanı'nın 4'üncü katındaki 7 numaralı dairede meydana geldi.

Apartmanın bahçesinde kanlar içinde yerde yatan bir kız cesedi görenler, polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler, yerde yatan kızın 4'üncü katta oturan, Sacide Ayaz İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Aylin Kır olduğunu belirledi. Vücudunda birçok kesici alet yarası bulunan Aylin Kır'ın 4'üncü kattan atılmış olabileceğini düşünen polis inceleme yapmak üzere daireye çıktığında, salonda ablası Zekiye Kır'ın cesediyle karşılaştı.

Evde boğuşma izleri bulunurken Sacide Ayaz Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Zekiye Kır ve kardeşi Aylin Kır'ın bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi. İki kız kardeşin enne ve babalarının ayrı olduğu, baba Bayram Kır'ın taksici, birlikte oturdukları ablaları Sevgi Kır'ın konfeksiyon işçisi, ağabeyleri Murat Kır'ın da garson olduğu, üçünün de olay sırasında çalıştıkları anlaşıldı.

HIRSIZLIKLA SUÇLAMIŞLAR

Sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polisin yaptığı araştırmada iki kız kardeşin, teyzelerinin oğlu E.A.'yı evlerinden 150 YTL çalmakla suçladığını belirledi. Zekiye Kır ile aynı okula giden E.A., olaydan birkaç saat sonra gözaltına aldı.

Elinde kesikler olduğu görülen E.A.'nın olay sırasında üzerinde olan kanlı elbiseleri de bulundu. E.A.'nın hırsızlık süsü vermek için evden ayrılırken aldığı ve daha sonra mezarlığa attığı VCD oynatıcı da bulundu. Zanlı genç sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemede, ölen kız kardeşlerden alınan kan örnekleriyle, elini kestiğini öne sürerek suçsuz olduğunu savunan sanığın elbiselerindeki kan izlerinin aynı olduğu ortaya çıktı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla sanık E.A. hakkında ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek iki kişiyi öldürmek’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEMEDE SUÇUNU KABUL ETTİ

İzmir 2'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde suçunu kabul eden E.A., işlediği cinayetleri şöyle anlattı:

“Teyzemin oğlu Murat ile konuşmak için eve gittim. Murat yoktu. Zekiye bana bir VCD verdi. Aldım aşağıya iniyordum, sonra tekrar beni çağırdı yukarıya çıktım. Orada bana ‘sen beni ağabeyime şikayet edecekmişsin’ dedi. Ben de öyle bir şey olmadığını söyledim. Bunun üzerine bana kızdı, küfüretti ve bağırdı. İçeriye koştu mutfaktan bir bıçak alıp geldi.

HATIRLAMIYORUM

Bana vuracaktı. Bunun üzerine ben bıçağı elinden aldım ve kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum. Arkasından kardeşi Aylin Kır'ı öldürüp öldürmediğimi ve nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Birini balkondan attığım iddia ediliyor, ancak ben böyle bir şey yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Evden ayrıldığımı hatırlıyorum. Doğruca evime gittim. Giderken elimde bulunan VCD'yi çöpe ben attım. Evde ayakkabılarımı ve çorabımı yıkadım.”

Mahkeme heyeti sanığı önce iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığa olay sırasında yaşının küçük olmasından dolayı 15'er yıldan toplam 30 yıl hapis cezası verildi.