BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tüzmen'den çok ilginç benzetme

AK Parti'deki görevinden istifa eden milletvekili Tüzmen, Anayasa değişikliğiyle ilgili bakın neler söyledi.

Abone ol

Kürşad Tüzmen, Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde oğlu Bergütay Tüzmen ile birlikte dalış yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tüzmen Anayasa tartışmalarının daha çok devam edeceğini söyleyerek "bu hamur daha çok su götürür" dedi.

Anayasa paketiyle ilgili tartışmaların çok süreceğini belirten Tüzmen, değişimini isteyenlerin bile farklı şeyler dile getirdiğini belirterek, "O hamur daha çok su çeker. Tartışmalar başlayacak. Komisyonlardan bir geçsin. İktidar ve muhalefet hepsi tarafından katkı yapılacak olursa en güzel şekilde, en yararlı anayasayı ülkemize kazandırmış oluruz. Ben Türkiye'de bir Allah'ın kulunun anayasa değişmesin dediğini duymadım. Herkes değişsin diyor da herkesin değişikliği kendine göre farklı. Aslında biliyorsunuz bir Anadolu tabiri vardır 'Kalabalıkta eşek kuyruğu kesilmez' diye. Kimisi 'kısa' der, kimisi 'uzun' der. Bize dar gelen, artık vücudu tam kapsayabilecek bir şekilde uygun dikilmiş bir anayasayı hep beraber Türkiye'ye kazandıralım"dedi.

Daha önce kanser olduğu için AKP'deki görevlerini bıraktığını açıklayan Tüzmen, sağlık durumunun da iyi olduğunu belirterek, "Allah'a şükür bomba gibiyim. Şimdi bakıyorsunuz beni sağlıklı gördünüz. Herkesin kendine göre bir takım rahatsızlıkları vardır. Ama bunları dışarıda söylemezsiniz. Biz mecburen söylemek zorunda kaldık. Benim rahatsızlığım güneşten kaynaklanan bir şey. Yani biz yıllarca kapalı havuz imkanlarımız olmadığı için Türkiye'nin yüzücüleri açık havuzda yüzdüler, sırtlarına o öğlen güneşini aldılar. Bunların içinde ben de varım ve bir çok arkadaş da benzeri sıkıntılar oldu. En fazla bu cilt kanseri Avustralya'da sörfçülerde ve yüzücülerde görülüyor"diye konuştu.