BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.394,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten muhalefete çocuk muamelesi

Önce Başbakan Erdoğan ardından Grup Başkan vekili Nurettin Canikli, muhalefete öyle şeyler söyledi ki...

Abone ol

Deniz Baykal'ın ekranda tartışma teklifine 'Biz o tür tartışmalarını okul sıralarında çok yaptık. Zevkini ve tadını o yıllarda aldık' diyerek reddedenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'dan sonra bir ilginç yorum da AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den geldi:  Minareyi düzelttik.

Kanal D Ankara Stüdyosu'nda Erhan Karadağ'ın konuğu olan Canikli konuşmasına şöyle devam etti:  Çok önemli ve çok kapsamlı bir düzenleme yapılıyor ama esas tartışılmıyor. Aşağı yukarı biz 10 günden beri bunu tartışıyoruz. 184 imza yeterlidir 336 oyu olan bir imzadan bahsediyoruz. Bu tartışmaları geçelim esasa gezelim. CHP bu tartışmanın özünü tartışmıyor. Biz de bunun için esas gündemi yakalamak ve bu tartışmaları kesmek umuduyla tartışmasız 265 imzayı toplayıp sunmuşuzdur.

ASIL HASTALIKLI ERDOĞAN

Tartışma programının ikinci konuğu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise olan biteni şöyle özetledi:  Kendilerini düzelttiler. Bu yargının kuşatılması ve siyasileştirilmesi olduğunu açıkça söylüyorum.

MİMAR SİNAN MİNAREYİ NASIL DÜZELTMİŞTİ?
Rivayete göre Mimar Sinan bir cami inşaatını bitirip açılışa geldiğinde bir çocuk taraftan minarenin eğri olduğu ihtarını alır. Sinan da çocuğu kıramayarak minareye halat bağlattırarak mizansen yapar ve düzelttiğine ikna ederek o'nun gönlünü alır...

Asıl amaçları budur. Sayın Başbakan diyor ki, muhalefetin hastalıkları var. Bence asıl hastalık bu çakma imzaları attıran zihniyettir.

İşte tartışma programından ilginç diyaloglar

Canikli: Fotokopinin hiçbir anlamı yoktur. Ama daha önceki imzalar gerçektir. Muhalefet içeriğini kamuoyuna anlatamıyor. Uzlaşmaya açığız. Muhalefet hiçbir şeye yanaşmıyor. Muhalefet 12 Anayasası'na sahip çıkıyor.

Vural: Hodri meydan buradan çağrı yapıyorum. 12 Eylül Anayasası'nın tamamını değiştirelim.

Canikli: Kendi tabanlarından çekiniyorlar. Biz 12 Anayasasına sahip çıkmak istemiyorlar...