BIST 10.123
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.408,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de öğrencilere terör dersi!

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin gerçek yüzünün gençlere gösterilmesi amacıyla lise öğrencilerine konferans verildi.

Abone ol

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin gerçek yüzünün gençlere gösterilmesi ve gençlerin aydınlatılması amacıyla lise öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve terörizm', 'Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri' konulu konferanslar verildi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta 3 gün boyunca il merkezinde bulunan 16 lisede eğitim gören 3 bin 500 öğrenciye terör örgütlerinin planları ve bunlardan kurtulmanın yolları anlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli terör uzmanları tarafından verilen konferanslarda görsel materyallerle destekli sunumlarla bilgilendirme yapıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bir açıklamada konferans içeriği hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Ülkemizde kaos ve kargaşa meydana getirme gayreti içerisinde olan terör örgütleri ile bazı grup ve oluşumların milli, kültürel, etnik, dini ve siyasal hassasiyetlere yönelik sembolik yada kitlesel şiddet eylemler aracılığı ile toplumsal barışın bozulması arayışı içerisindeki yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek, gençlerimizin toplumun gelecekteki huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere yönelmelerini önlemek, devletin sıcak ve şefkatli yüzünü göstermek gayreti içinde çalışmalarımız devam etmektir.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde desteklemek, terör örgütlerinin gerçek yüzlerini gençlerimize göstermek ve lise gençliğinin aydınlatılması amacıyla valilik, belediye başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü ve il özel idaresi ile koordineli olarak "Gençlik ve terörizm" ile "Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri" konulu konferanslar 3 gün boyunca 16 lisedeki toplam 3 bin 500 öğrenciye Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda görsel materyallerle destekli bir dizi sunu şeklinde verilmiştir.

Okulların kütüphanelerine Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün hediyesi olarak dünya klasiklerinden oluşan kitaplar armağan edilmiştir. Öğrencilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hatıra defterine yazmış oldukları yazılardan, konferansların faydalı geçtiğini belirterek memnuniyetlerini ifade etmiştir. Önümüzdeki dönemlerde de bilgilendirme ve önleme faaliyetlerimiz il merkezinde ve ilçelerimizde sürekli devam edecektir" denildi.