BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray'a Somuncu Baba Kültür Merkezi

Aksaray Konya Mevlana Kültür Merkezi gibi büyük bir merkeze kavuşacak. Belediye Başkanı Somuncu Baba Kültür Merkezi'yle ilgili çalışmaları anlattı.

Abone ol

Yaşar SARIKAYA
Aksaray

Aksaray'da Somuncu Baba Kültür Merkezi yapılacak.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ervah Kabristanlığında karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Somuncu Baba projesi hakkında bilgi verdi. Palta şunları söyledi:

“Somuncu Baba ile ilgili projemiz hazır. Temelini atmamızla beraber ben inanıyorum ki burada vatandaş bir hayır yarışına girecek. Bu da Somuncu Babanın himmeti. Allah nasip ederse Somuncu Baba projemizin temelini atmaya Kültür bakanımızda gelecek. Biz niyetimiz samimi olarak yola çıktık mı? Cenabı Allah onun bereketini getirir. Somuncu Baba türbesinin de yenileme projesi hazır. Biz işin orijinaline döneceğiz. Burası da inşallah güzel bir restore edildi mi cıvıl cıvıl olacak. Somuncu Baba Projemizde restoranı var. Fırınları olacak. Toplantı yerleri olacak. Şadırvanı olacak. Aş evi olacak. Küçük dükkânları olacak. Modern tuvaletleri ve taziye evi olacak. Çok önemli bir ihtiyaç Cenaze oluyor sokakta kalıyor. Taziye evi yapılınca cenaze defininden sonra cenaze sahipleri buraya gelecek. Taziyeleri kabul edecek. Gasil hanesini, morgunu yapacağız. Buradan kanlı pelite kadar uzanan bölgeyi tüm yeşillendireceğiz. Yollarını yapacağız. Yani burası Mevlana Kültür merkezi gibi olacak. Ama burada vatandaşlarımızın da dua ve desteklerine ihtiyacımız var.