BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamukkale Tüp Geçidi'nde sona doğru

Denizli Ankara Karayolunun Pamukkale yol ayrımına yapılan Tüp Geçidinin ne zaman tamamlanacağı açıklandı.

Abone ol

Denizli Belediyesi'nin 77 dev projesi arasında yer alan Pamukkale Tüp Geçidi'nin yüzde 65'i tamamlandı. 255 metre uzunluğunda, 8,5 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğindeki geçitte kazı ve beton kısmı bitirildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci projenin mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek şunları söyledi:
"Diğer projelerimizde olduğu gibi tüp geçidi de belirttiğimiz sürede bitireceğiz. Denizli-Ankara karayolunun Pamukkale yol ayrımından, yılda yaklaşık 2,5 milyon turist geçiş yapmaktadır. Bu nedenle tüp geçidin olduğu alan, kentimizin vitrini konumundadır. Burada tüp geçide ek olarak yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Turizm sezonu öncesi tüp geçidi hizmete sunarak, hem yolu daha güvenli hale getirmiş olacağız hem de kentimize gelenler için iyi bir izlenim bırakacağız."

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİ
Pamukkale Tüp Geçidi, Denizli-Ankara karayolunun Pamukkale yol ayrımına yapılıyor. Tamamlanmasıyla bölgedeki şehiriçi ve şehirlerarası yoldaki trafik akışı daha güvenli hale gelecek. Kayhan'dan sonra Denizli'nin ikinci tüp geçidi olacak. Üç şerit geliş gidiş olan Denizli-Ankara karayolunu daraltmayacak şekilde inşa ediliyor. Denizli yönünden Pamukkale yoluna ulaşımı sağlayacak. Ankara yönünden Pamukkale'ye gidecek sürücüler ise ışıklara takılmadan geçiş yapabilecek.