BIST 10.764
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'un sosyal haritası çıkarılacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden bir ilk. Kaliteli ve kalıcı hizmet için şehrin sosyo-ekonomik envanteri çıkarılacak.

Abone ol

Erzurum Büyükşehir Belediyesi (EBB) Genel Sekreteri Deniz Köken, şehrin sosyo-ekonomik envanterinin çıkartılmasının ardından kalıcı ve kaliteli hizmetler sunacaklarını söyledi.

Öncelikli olarak şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik dokusunu tanımaya çalıştığını belirten Köken; bu amaçla şehrin sosyo-ekonomik haritasını çıkarmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Bugüne kadar 'Bir şehrin olmazsa olmaz'ları arasında yer alan sosyo- ekonomik envanterin çıkartılmamış olmasını şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren Genel Sekreter Köken,"Erzurum'un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını öncelikle çıkartacağız. Binaların yaşı, cinsi, depreme dayanıklılığı ve bu binaların içinde yaşayanların sosyal yapıları dahil bir çok konuyu aydınlığa kavuşturacağız. Bunun için de şehrin sosyal haritası sayılan envanter çalışması yapacağız. Kolay olmayacak ama zor da olmayacak." dedi.

EBB Genel Sekreteri Deniz Köken, Erzurum'da başarılı olmak için halkla, belediyenin ve diğer kurumların kaynaşmasının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarının kendiliğinden geleceğini sözlerine ekleyen Köken,"Erzurum'da güzel işler çıkartacağımıza inanıyorum. Toplumsal ve kurumsal kaynaşmayla başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey olamaz." diye konuştu.