BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sulama kanalı çöp yuvasına döndü!

Muradiye ilçesinde bulunan 1 kilometre uzunluğunda olan Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalı çöpten geçilmiyor.

Abone ol

Muradiye ilçe merkezinden geçen 1 kilometre uzunluğundaki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı ilçenin çöplük yuvası haline geldi.
Açık olduğu için ilçedeki bazı esnafın, atıklarını boşalttığı kanal çevre için oluşturduğu kirliliğin yanı sıra misafirler için de kötü bir görüntü oluşturuyor.

İlçe esnafın Mehmet Dinçer, çalıştıkları iş yerine yakın olan kanalın yıllardır çöplük olarak kullanıldığını, soruna hiçbir ilgili kurumun çözüm sulamadığını anlattı. Bu durumun Muradiye'de yaşayanlar ve gelen misafirler için çok kötü olduğunu anlatan Dinçer "Maalesef şimdiye kadar hiç kimse bu utanç verici görüntülerle ilgili bir şeyler yapmadı. Yaklaşık bir kilometre ilçenin içerisinden geçen ve her türlü mikrobun bulunduğu kanalın üstünün kapatılmasını, sağlıklı bir ortam içerisinde yaşamak ve iş yerlerimizi gönül rahatlığı ile açıp çalışmak istiyoruz.

Belediye veya DSİ yetkililerinden bu utanç verici görüntünün ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Mustafa Durmaz isimli vatandaş ise 2009 yılı içerisinde 12 yaşındaki bir çocuğun kanala düşüp boğularak hayatını kaybettiğini anlatarak "Bu kanal hem bu açıdan, hem de insan sağlığı, görüntü kirliliği açısından büyük sıkıntı. Geçen yıl ayakkabı boyacılığı yapan bir çocuğun bu kanalda boğularak hayatını kaybetmesi acı bir olaydı. Hem kirliliğin ortadan kalkması, hem de başka çocukların ölmemesi için bu kanalın kapatılması gerekiyor. Şimdiye kadar 5 can alan bu kanalın başka canları da almaması ve yuvalara ateş düşürmemesi için yetkililerden acil bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı İzzet Çelik ise, ilçe içerisindeki kötü ve sağlıksız görüntünün ortadan kalkması, temiz bir çevre düzenlenmesi için kanalın üzerinin kapatılması gerektiğini belirtti. Göreve geldikten sonra bu sorunun giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çelik "Mevcut imkanlarımız çerçevesinde bu sorunun üzerinden tek başımıza kalkmazımız mümkün değil. Bu konuyu DSİ Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bize 350 bin lira değerindeki inşaat malzemesini verip 7 yıl içerisinde taksitle geri alacaklarını, işçiliği de bizim karşılamamızı istediler. Bu borcun altına giremeyeceğimiz için öneriyi kabul etmedik. Sorunun çözümü için Van Valiliği ve İl Özel İdaresi'nden destek bekliyoruz. Bu kanallar 34 yıldır tamir edilmemiş ve harap bir durumdadır" dedi.