BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li üyeye cinsel taciz suçlaması

CHP'li Meclis Üyesi Galip Can, iş vaadiyle bir genç kıza cinsel tacizde bulunmaktan yargılanacak.

Abone ol

Adana'da Çukurova Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Galip Can, iş vaadiyle bir genç kıza cinsel tacizde bulunmaktan hakim karşısına çıkacak.

61 yaşındaki meclis üyesi Galip Can, cinsel taciz iddiasıyla hakkında açılan davada yargılanacak. Can, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP Çukurova ilçe teşkilatında parti çalışmalarına katılan E. Y. (27),'ye iş vaadiyde arabasında cinsel tacizde bulunmaktan hakim karşısına çıkacak. CHP'nin seçim çalışmalarında anonsçu olarak çalıştığı öğrenilen E.Y., Cumhuriyet Savcılığı'na meclis üyesi Galip Can hakkında şikayette bulundu.

E. Y. , şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "29 Mart yerel seçimlerinde CHP Çukurova teşkilatında seçim propagandasında çalıştım. CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Galip Can, 'Seçimi kazanırsak seni belediyeye alacağım' diye bana vaatte bulundu. Seçim bittikten sonra beni belediyede herhangi bir işe aldırmadı. İşe giremeyince ben de bir dershaneye kayıt yaptırarak sınavlara hazırlanmaya başladım. Galip Can, bu sefer de beni 'sana dershane konusunda yardımcı olacağım, tanıdıklarım var' diyerek aramaya başladı. Yine bir gün dershanedeyken Galip Can beni aradı ve CHP Çukurova İlçe Başkanlığı'na gelmemi istedi. Oraya gittiğimde beni bekliyordu. Bana Turgut Özal Bulvarı'nda küçük bir işi olduğunu söyleyerek 'yol da konuşuruz ve seni daha sonra evine bırakırım' dedi. Ben de kabul ederek arabasına bindim. Galip bey, aracı Turgut Özal Bulvarı yerine Kabasakal Mezarlığı yönüne çevirdi. Arabada giderken sürekli 'sana iş bulacağım kafana takma' diye beni oyaladı. Orada boş bir alanda arabasını durdurdu. Arabanın içinde elimden tutarak bana cinsel tacizde bulunmaya başladı. Daha sonra araçtan aşağı inerek olay yerinden uzaklaştım."

E.Y., Galip Can'ın kendisine, "Benim elim uzun, bunu kimseye ispat edemezsin elinde delil yok. Olayı da kimseye anlatma yoksa harcanırsın, kendi hayatını mahvedersin." dediğini öne sürdü.Olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirterek, CHP il başkanlığına da dilekçe yazdığını ifade eden E.Y., dilekçesine "Benim ve ailemin başına bir şey gelirse Galip Can sorumludur." diye not düşerek, şikayetçi oldu. CHP Çukurova Meclis Üyesi Galip Can ise cinsel taciz yaptığı yönünde şikayetlerin iftira olduğunu iddia etti.

Can, " Ben zaten 61 yaşındayım. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Beni şikayet eden kişi, 29 Mart seçim sürecinde CHP'de anonsçu olarak çalıştı. Ben de ona belediyede iş ayarlayacağımı söylemiştim. Belediye de meclis üyelerine fazla kontejyan vermeyince iş bulamadım. Bundan dolayı bana iftira atıyor." ifadesini kullandı. CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan ise parti çalışmalarına katılan E.Y.'nin dilekçesinin partiye ulaştığını belirterek, Çukurova Belediye Meclis Üyesi Galip Can'ın disipline verildiğini söyledi.

Seyhan, Can hakkında disiplin soruşturmasının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Ajans Adana