BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tutuklu hangi paşa hangi kursa gidiyor?

28 Şubat postmodern darbe sürecinde aktif rol oynayan ve soruşturma kapsamında tutuklanan paşalar kendilerini sanata verdi.

Abone ol

Bir dönem Türkiye'yi yöneten generaller şimdilerde yeni aktivitelerle meşguller. Yeni Şafak gazetesi işte o isimlerle ilgili ilginç bir haber geçti.

"Paşalara bağlama dersi" başlığıyla verilen tutukluların kaldığı Sincan Cezaevi'nden ayrıntılar verdi.

Sağlık hizmetlerinden memnun kalan komutanların savcılara "Sağlık gereksinimlerimizi zamanında yerine getirmemize kolaylık sağladığınız için sizlere teşekkür ederiz" şeklinde mektup yazdığı belirtiliyor.

Çevik Bir: Seramik kursuna gidiyor
Çetin Saner: Tespih siparişi verdi
Emekli orgeneral Hikmet Köksal: Resim kursuna gidiyor
Emekli orgeneral Ahmet Çörekçi:
Resim kursuna gidiyor
Emekli binbaşı Salih Eryiğit: Bağlama öğreniyor
Emekli Albay İsrafil Aydın: bilgisayar kursuna gidiyor

Tahir Alperen imzalı haberde cezaevinden şu ayrıntılar aktarıldı:

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 62 kişinin odasında Digiturk bulunduğu ve odalarda 2'şerli ve 3'erli kalındığı bildirildi. Öte yandan, komutanların haftada bir gün açık havada spor yaptıkları, cezaevi kantininde döner satıldığı da öğrenildi.

ÇEVİK BİR'İN ODASI AYRI

Soruşturma sonrası Çevik Bir ve bazı tutuklular arasında sürtüşme yaşandı. Cezaevi yönetiminin kararı ile husumeti olan komutanların Çevik Bir'le ayrı bloklarda kaldığı ifade edildi. Öte yandan, Çevik Bir'i ziyaret etmek üzere Genelkurmay Karargâhı'nda görevli çok sayıda muvazzaf askerin kuyrukta beklediği belirtildi.