BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Apo eşbaşkanları işaret etti

Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı adasına giden Mehmet Öcalan döndü

Abone ol

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşmesi sonrası mesaj getiren Mehmet Öcalan, ikinci görüşme için de ipuçları verdi. Öcalan'ın açıklamaları eşbaşkanları işaret ettiği şeklinde yorumlandı.

İmralı'ya ikinci heyetten önce Abdullah Öcalan'ın kardeşi gitti. Mehmet Öcalan bu sabah Gemlik'ten deniz yoluyla İmralı Adası'na geçti.

İmralı dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan şunları söyledi:

"Bu hafta görüşme olacak mı bilmiyorum, onu devlet bilir. Biz aile görüşme hakkımızı kullandık. Eğer süreç ilerleyecekse ikinci görüşmenin olması gerekir.Bazı yerlere bazı mesajlar gidecekse bu kuşlarla gitmez bu insanlarla gider. İsimler konusuna girmedik ama bilinmesi gereken bu süreç ilerleyecekse eşbaşkanlarla gidilirse daha demokratik halde orada tartışılır. Belki ondan sonra bir heyetle gidilmesi olabilir. Eşbaşkanlarla gidilmesi toplum için daha önemlidir."

Mehmet Öcalan ve beraberindekiler, daha sonra kendilerini bekleyen otomobille Gemlik'ten ayrıldı.

1 AY ÖNCE DE GİTMİŞTİ

Son olarak 14 Ocak 2013'te adaya giderek ağabeyi ile görüşen Mehmet Öcalan, dönüşte, ''Görüşmede başka herhangi bir şey gündeme geldi mi'' sorusuna ''İleri ki aşamada eğer eş başkanlar gelirse o zaman açıklayabilirim'' karşılığını vermişti. ''Hangi konuyla ilgili'' sorusu üzerine Öcalan, ''Bu süreçle ilgili... Süreç...'' ifadesini kullanmıştı.