BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

BDP'lileri polis panzeri kurtardı

Sinoplu protestocular BDP'lilerin bulunduğu öğretmenevinin camlarını indirdi.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop'ta, protesto gösterileri ile karşılandı.

Protestocular öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu. Polis protestocuları biber gazıyla dağıttı.

Uzun süre öğretmenevinde mahsur kalan heyet, akşam saatlerinde polis panzerlerinin müdahalesiyle binadan ayrılabildi.

BDP'LİLER ÖĞRETMENEVİNE ALINDI

BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eşbaşkanı Fatma Gök'ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum'dan sonra sabah saatlerinde Sinop'a hareket etti. İl girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen kalabalığın tepkisi ile karşılaştı.

0.20130218151148.jpg

ÇAY BAHÇESİ SAHİBİ TÜRK BAYRAĞI ASINCA PROGRAM DEĞİŞTİRİLDİ

Daha önce Tersane Caddesi Buzhane mevkisinde bir çay bahçesinde karşılanması planlanan BDP’liler, buradaki çay bahçesi sahibinin iş yerini kapatması ve Türk bayrağı asması nedeniyle program öğretmenevine alındı. Öğretmenevine gelen BDP heyeti, basın açıklamasında bulundu.

BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de sosyal medya aracı twiter'dan bir fotoğraf paylaşarak, "İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor, Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz" diye yazdı.

"POLİS PKK'YI KORUMA" SLOGANLARI

Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaparken öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop’a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK’yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi.

SİNOPLU ŞEHİT ASKERİN FOTOĞRAFI DUVARA ASILDI

Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Sinoplu piyade er Bülent Yalçın'ın fotoğrafı da öğretmenevi bahçe duvarına asıldı

ÖĞRETMENEVİNİN KAPI VE CAMLARI KIRILDI

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti.

HEYETTEKİ ARAÇLAR TAHRİP EDİLDİ

İlerleyen dakikalarda polis engelini aşan protestocular öğretmenevinin kapı ve pencerelerinin camlarını kırdı ve BDP'lilerin araçlarına zarar verdi. Heyetteki araçların yağmalandığı iddia edildi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Çevik kuvvet, Polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan gazdan protestocularla birlikte çevrede bulunan vatandaşlar da büyük zarar gördü. Biber gazından zarar gören vatandaşlara çevredekiler limon ve su yardımı yaptı.

ÖNDER'DEN POLİSE TEPKİ

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüştüğü bir emniyet amirine, "Bizim tarihimizde daha önce böyle olaylar olmuştu. Bunun hesabını veremezsiniz. Güvenliğimizi almayacaksanız biz kendi güvenliğimizi alırız" dedi. Önder grup içerisinden kendisine hakaret eden bir kişinin sivil polis olduğunu söyleyerek, emniyet amirine tepki gösterdi.

KALPLERİMİZLE DİNLERSEK

Savaşın bitmesi için hiçbir zaman olmadığı kadar halkta barış isteği oluştuğunu belirten Önder, "Yumrukları sıkarak tokalaşamayız. Ancak bu ellerin yumuşaması gerekiyor. Birbirimizi kulaklarımızla değil, kalplerimizle dinlersek birbirimizi anlayabiliriz. Sosyalist hareketin en önemli deneyimleri Karadeniz'de olmuştur. Bunu kendi açımızdan borç olarak biliyoruz. Bunun için Karadeniz'deyiz" dedi.