BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.410,57
HABER /  DÜNYA

Mursi'nin danışmanı gözyaşlarını tutamadı

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi onu görevine son verdi, o gözyaşlarını tutamadı

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 'nin görevine son verdiği Çevre İşlerinden Sorumlu Danışmanı Halid Alemeddin basın toplantısında ağladı.

Selefi eğilimli Nur Partisi'nin liderlerinden Alemeddin, düzenlediği basın toplantısında kendisini ifşa etmekle suçladığı Cumhurbaşkanı Mursi'ye ''Allah seni affetsin başkanım. Bugün özür dilemeden işine geliyorsun. Bilesinki ben sadece Allah için çalışıyordum'' dedi.

İDDİALARI REDDETTİ

Kendisine yönelik ''kişisel menfaatleri için görevini kötüye kullanma'' suçlamalarını reddeden Alemeddin, Cumhurbaşkanı Mursi'den şahsen özür beklediğini belirterek gözyaşı döktü.

''Bu sabah mutluluk içinde uyandım, göğsümden bir dağ ağırlığı kaldırılmıştı. Allah'a şükrettim'' diyen Alemeddin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Ben mazlumum, onlar beni, siyasi hedeflerle, umursamaz bir biçimde soğukkanlılıkla suçladı. Aylar önce istifa edecektim bırakmadılar. Başkana 'tüm Mısırlıları kucaklamalısın' dedim. Güzel işler yaptım, insanlar beni en çalışkan ve en hareketli danışman olarak hatırlayacak''

Bu arada Nur Partisi Sözcüsü Nadir Bekkar, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Müsteşarı Fuad Cadallah'ın kendilerini arayarak özür dilediğini, kısa sürede suçlamayla ilgili yanlış anlaşılmanın giderileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi , danışmanı Halid Alemeddin'i dün görevden almıştı. Azil kararının, açıklanan cumhurbaşkanlığı denetim raporu uyarınca alındığı kaydedilmişti.

Raporda Alemeddin'in ''görevini kişisel menfaatleri doğrultusunda kullandığı'' ifade ediliyordu.

Nur Partisi liderlerinden Halid Alemeddin, aynı zamanda İskenderiye Üniversitesi Fen Fakültesi Deniz Bilimleri bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.