BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler Sinop'ta elde sandalye ile bekledi

Sinop'ta büyük tepki alan BDP'li heyet öyle sıkıntılı anlar yaşadı ki Sırrı Süreyya sandalye ile saldırıya hazır bekledi.

Abone ol

BDP heyetinin Karadeniz gezisi beklendiği gibi sert tepkilere hedef oldu. BDP'li vekiller bir noktadan sonra kendilerini korumak için plastik sandalyeler ile nöbet tuttu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop'ta, protesto gösterileri ile karşılandı.

Protestocular öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu. Polis protestocuları biber gazıyla dağıttı.

Uzun süre öğretmenevinde mahsur kalan heyet, akşam saatlerinde polis panzerlerinin müdahalesiyle binadan ayrılabildi.

SIRRI SÜREYYA: ELİMİZDE PLASTİK SANDALYELER BEKLİYORUZ!

Öğrenmen evindeki bekleyiş sırasında yaşanan gerilimi BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder anlattı. Önder, etrafları sarılınca ellerinde plastik sandalyeler ile nöbet tutmaya başladıklarını söyledi. Önder o anları şöyle aktardı;

 "Çevre illerden büyük bir güruh buraya akın ediyor. Polis göstericilerin bazılarını içeriye alıyor. Alınan kişilerin kimliklerini tespit ettik. Eğer polis güvenliğimizi almazsa kendi güvenliğimizi kendimiz alacağız. Ellerimizde plastik sandalyeler bekliyoruz. Burada ne kadar kalacağımız belli değil. İçişleri Bakanı'yla görüştük. O da bize çevre illerden polis takviyesi yapacaklarını söyledi. Bekliyoruz"

0.20130218151148.jpg
SİNOP'TA DÜN GÜNBOYU YAŞANANLAR

Karadeniz gezisine çıkan BDP heyeti Sinop durağında şoke eden gösterilerle karşılaştı. Olayların ilk işaretini toplantının yapılacağı çay bahçesinin sahibi verdi.

TÜRK BAYRAĞI ASINCA PROGRAM DEĞİŞTİRİLDİ

Daha önce Tersane Caddesi Buzhane mevkisinde bir çay bahçesinde karşılanması planlanan BDP’liler, buradaki çay bahçesi sahibinin iş yerini kapatması ve Türk bayrağı asması nedeniyle program öğretmenevine alındı. Öğretmenevine gelen BDP heyeti, basın açıklamasında bulundu.

"POLİS PKK'YI KORUMA" SLOGANLARI

Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaparken öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop’a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK’yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi.

SİNOPLU ŞEHİT ASKERİN FOTOĞRAFI DUVARA ASILDI

Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Sinoplu piyade er Bülent Yalçın'ın fotoğrafı da öğretmenevi bahçe duvarına asıldı

ÖĞRETMENEVİNİN KAPI VE CAMLARI KIRILDI

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti.

HEYETTEKİ ARAÇLAR TAHRİP EDİLDİ

İlerleyen dakikalarda polis engelini aşan protestocular öğretmenevinin kapı ve pencerelerinin camlarını kırdı ve BDP'lilerin araçlarına zarar verdi. Heyetteki araçların yağmalandığı iddia edildi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Çevik kuvvet, Polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan gazdan protestocularla birlikte çevrede bulunan vatandaşlar da büyük zarar gördü. Biber gazından zarar gören vatandaşlara çevredekiler limon ve su yardımı yaptı.

ÖNDER'DEN POLİSE TEPKİ

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüştüğü bir emniyet amirine, "Bizim tarihimizde daha önce böyle olaylar olmuştu. Bunun hesabını veremezsiniz. Güvenliğimizi almayacaksanız biz kendi güvenliğimizi alırız" dedi. Önder grup içerisinden kendisine hakaret eden bir kişinin sivil polis olduğunu söyleyerek, emniyet amirine tepki gösterdi.

KALPLERİMİZLE DİNLERSEK

Savaşın bitmesi için hiçbir zaman olmadığı kadar halkta barış isteği oluştuğunu belirten Önder, "Yumrukları sıkarak tokalaşamayız. Ancak bu ellerin yumuşaması gerekiyor. Birbirimizi kulaklarımızla değil, kalplerimizle dinlersek birbirimizi anlayabiliriz. Sosyalist hareketin en önemli deneyimleri Karadeniz'de olmuştur. Bunu kendi açımızdan borç olarak biliyoruz. Bunun için Karadeniz'deyiz" dedi.