BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  MEDYA

Turkuvaz Medya Grubu'ndan yeni bir televizyon kanalı Vav TV geliyor!

Turkuvaz Medya Grubu, tarihi bir projeyi daha hayata geçiriyor. İslam kültür ve medeniyetinin anlatılıp ilim, fikir ve düşünce hayatına dair konuların işleneceği VAV TV, yarın "Gerçek Bilgi Doğru Yorum" sloganıyla yayın hayatına "Merhaba" diyecek.

Abone ol

Kanalın kuruluş amacı ve hedeflerini tüm detaylarıyla Sabah'a anlatan Vav TV Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, "Bir Anadolu medeniyetinin televizyonu olacağız. Dinimizin hikmet dolu güzelliğini, medeniyet ve coğrafyamızın zenginliğini, kültür ve sanatımızın inceliğini Vav TV'de anlatacağız" dedi. İnançlarımızla ve değerlerimizle örtüşen bir yayın politikası izlemeyi hedefleyen Vav TV'nin temel referansı Kur'an-ı Kerim olacak. Deneyimli ekibi ve çeşitli programlarıyla izleyici karşısına geçmeye hazırlanan Vav TV; 24 saat yayın yapacak ve Kur'an, dini sohbet, fikir, kültür-sanat, belgesel gibi birbirinden farklı özgün programları ekranlara taşıyacak.

Vav TV'nin Ramazan ayının ilk günü yayına gireceğini belirten Vav TV Genel Müdürü Abdulhalik Çimen "Dinimizin hikmet dolu güzelliğini, medeniyet ve coğrafyamızın zenginliğini, kültür ve sanatımızın inceliğini güzel konuklarla anlatacağız. Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan da bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar bütün birikimlerimizi şahsiyet ve eserleriyle anlatmaya çalışacağız. Bir Anadolu medeniyetinin televizyonu olacak. Anadolu, doğu ve batı medeniyetleri arasında sıkışmış bir yerde değildir. Anadolu bu iki medeniyeti de reddetmeyen bizzat bu iki medeniyet arasında merkez konumdadır." dedi. 


Her gün 2 saat mukabele
Vav TV Genel Müdürü Çimen sözlerinin devamında "Yayınlarımızda hiçbir şekilde siyasi içerikler olmayacak. Kültür mirasımızın yeniden ihya ve inşasını önceleyen içerikler olacak. Vav TV'nin stüdyosuna Ayasofya konseptini uyarladık, muhteşem oldu, stüdyomuz için uygulanan sanatsal perspektif, barko sistemi ve ışık düzeni dünyada ilk. 24 saat yayın yapan canlı ve dinamik bir kanal olacak. İlk yayınımız yarın saat 06.00 itibariyle başlayacak. Her gün 2 saat boyunca ülkemizin altın sesleri olarak gördüğümüz hocalarımız tarafından mukabele okunacak. Dinimizi, Kuran-ı Kerim'i ve sevgili peygamberimizi, peygamberlerimizi, sahabeyi en açıklayıcı şekilde anlatacağız. Yayınlarımızda ehlisünnet bakış açısı merkez olacak." ifadelerini kullandı.

"Tüm insanlığa hayırlar getirsin inşallah"
"Soru-cevap şeklinde izleyicilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini giderecekleri programlarımız olacak" diyen Vav TV Genel Müdürü Çimen "Tarihe yolculuk yapacağız. Programlarımızda konularında ve dallarında uzman hocalarımız olacak. Tarih başta olmak üzere; edebiyat, düşünce. sanat tarihi, psikoloji, sosyoloji, sağlık, musiki, sanat ve hat sanatı programlarımız olacak. İslam ve Türk medeniyetinin bütün birikimlerini halkımıza anlatacağız. Dinimizi ve kültürümüzü, tarihimizin değerlerini ve şahsiyetlerini, mimarisini, edebiyatını, en duru haliyle aktaracağız. Herkese hitap edeceğiz. Türkiye'deki bütün cemiyetlere, sosyal dokulara hitap edeceğiz. Vav TV herkesin buluşma noktası olacak. Vav Radyo ve Vav TV Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Sayın Serhat Albayrak'ın çok istediği ve kıymet verdiği bir projedir. Bize liderlik etmesi ve desteğiyle Vav TV, hem grubumuza hem de televizyon yayıncılığına yeni bir soluk getirecektir. uzun ve ince bir yola çıkıyoruz, Allah ahir ve akıbetimizi hayır eylesin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirsin inşallah." diye konuştu.


"Ayrıştırmayacağız"
Vav TV moderatörü Hikmet Öztürk ise "Güzel dinimizi anlatacak bir kanal olarak kuruyoruz. Referansımız ise Kur'an-ı Kerim ve sünnet. Bazen Kudüs'te canlı yayın yapıp Kudüs'ü anlatacağız, bazen Endülüs'e gideceğiz, bazen de İtalya'da bir Türk köyünü anlatacağız. Ayrıştırmayacağız insanlara müjdeleyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Çok versiyonlu bir stüdyomuz olacak"
Stüdyoyla ilgili bilge veren Vav TV Görsel Müdürü Murat Aktaş " Stüdyomuz 500 metrekare, son teknoloji ile donatılmış 4K yayıncılık olacak. Çok çeşitlilik var. 33-34 tane içyapım program var. Belgeseller, filmler, çizgi filmler olacak. Çok versiyonlu bir stüdyomuz olacak. Dış çekimlerimiz olacak." dedi.

"Kültürümüzü yansıtmak istiyoruz"
"Kanalımız insanı inşa eden bir medeniyet projesidir" diyen Vav TV Yayın Müdürü Mecit Oyar "Kalbi selim, aklıselim, zevki selim kültürümüzü yansıtmak istiyoruz değerli hocalarımızla birlikte. Güzel bir yolculuğa çıktık. İnşallah ülkemizin milletimizin değerli birikimleriyle ekranlara yansıtırız bu birikimleri." şeklinde konuştu. 


Gerçek bilgi ve doğru yorum
Vav TV'nin ekran yüzlerinden ilahiyatçı Prof. Dr. Ekrem Demirli programları "Yapacağımız programlarla Anadolu'nun entelektüel birikimimizi ortaya koyacağız. Müspet bir dille medeniyetimizin yüksek ahlakını ve insan sevgisini insan hikâyeleri ile anlatacağız. Hangi konu olursa olsun gerçek bilgi ve doğru yorum peşinde olacağız." sözleriyle anlattı.

Ayasofya esintisi
"Tasarıma başlarken Ayasofya'yı ancak simgesel anlamlarda taklit etmeliyiz diye düşündük" diyen Tasarımcı Ersin Tunçay "Tasarıma başlarken Ayasofya'yı ancak simgesel anlamlarda taklit etmeliyiz diye düşündük. Her bir revağı sadece ışık kutusu ile tanımladık. Ardından orta kubbeyi aslına uygun ama genel tanımlamaları yine ışık ile yaptık. Her sene mutlaka ziyaret ettiğim Ayasofya'nın en akılda kalan özelliği hat levhalarıdır. Onları çok değiştirmeden kullandık." dedi.

Ekranda kimler olacak?
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Ekrem Demirli, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Recep Şentürk, Prof. Dr. İsmail Güleç, Prof. Dr. Kerim Buladı, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Necdet Subaşı, Prof. Dr. Zekeriya Güler, Prof. Dr. Ali Rıza Temel, Prof. Dr. Hüseyin Kayapınar, Dr. Kamil Yaşaroğlu, Prof. Dr. Vehbi Baysan ve Mesut Uçakan


Vav TV nasıl izlenir?
Digiturk: Kanal 67
D-Smart: Kanal 55
Tivibu: Kanal 56
TV+: Kanal 43
Kablo TV: Kanal 45
Vodafone TV: Kanal 65
Uydu: Türksat 4A Frekans: 11999 MHz Polarizasyon: Dikey (Vertical) Sembol Oranı (Symbol Rate): 11.666 Mbaud FEC: ¾