BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  DÜNYA

Türklerin seçim zaferi

Bulgaristan'da yerel seçimlerde 7 belediye başkanlığını Türk adaylar kazandı

Abone ol

Bulgaristan'da yerel seçimlerin bugün yapılan ilk turunda oyların sayımı sürerken resmi olmayan sonuçlara göre, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali bölgesindeki 7 belediye başkanlığını Türk adaylar kazandı.

Kırcaali belediye başkanı Hasan Aziz yüzde 56'lık oy oranıyla ikinci kez belediye başkanlığı koltuğuna oturmayı daha ilk turda garantiledi.

Bölgenin diğer belediyelerinde de Türk adaylar açık ara ile ilk turda seçimi kazandılar. Cebel'de Bahri Ömer, Kirkova'da Şükran İdriz, Krumovgrad'ta Sebihan Mehmet, Ardino'da Remzi Murat, Karagözler'de(kerno-oçened) Aydın Osman ve Mestanlı'da Erdinç Hayrula ilk turda belediye başkanı seçildiler.

Irkçı ATAKA oy kaybetti

Yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA adlı parti ise ülke genelinde önemli ölçüde oy kaybetti. ATAKA lideri Volen Siderov oy pusulalarının şeffaf kağıda basıldığını, bu yüzden kimin hangi adaya oy verdiğinin görüldüğünü ileri sürerek, yerel seçimlerin iptal edilmesini istedi.

Siderov ATAKA'nın iki yıl sonra yapılacak genel seçimlerde yeniden oy patlaması yapacağını iddia etti. Ancak, ATAKA'nın Sofya Belediye Başkanı adayı Slavi Binev'in oy oranının yüzde 5'i dahi aşamaması dikkat çekti..