BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.512,06
HABER /  GÜNCEL

Teröristlere ağır darbe

Kutuderesi'nde eylem hazırlığı yapan PKK'lılar kıstırıldı. Operasyona 8 bin asker katıldı.

Abone ol Tunceli’de eylem hazırlığı yapan bir grup PKK’lı terörist daha önce de çok sayıda çatışma yaşanan Kutuderesi Vadisi’nde kıstırıldı. 4 Kobra helikopter ve 8 bin askerin katıldığı operasyonlarda 15 PKK’lı ölü ele geçirildi.

Çok sayıda PKK’lının Tunceli kırsalına geldiği ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle örgütün büyük eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, 8 bin askerin katılımıyla, hava destekli büyük bir operasyon başlattı.

Operasyona 4’üncü Komando Tugayı, Hozat 51’inci Motorlu Tugayı ile Jandarma Özel Harekat Timleri katıldı. Operasyon Nazimiye, Pülümür, Ovacık, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinin kırsalında yoğunlaştı. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Zel Dağı eteklerindeki Kutuderesi Vadisi’nde karargah oluşturmak için toplanan PKK’lı grubu tespit edildi.

Saat 05.00’de yapılan baskınla ilk sıcak temas sağlanan teröristler, helikopterle güzergahlarına indirilen timler tarafından kuşatıldı. 4 Kobra helikopter, yaklaşık 30 teröristi ateş altına alırken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma öğlen saatlerine kadar aralıklarla devam etti.

İlk belirlemelere göre 15 PKK’lı ölü ele geçirildi. Çatışmalar yer yer devam ederken, ölen terörist sayısının artabileceği belirtildi. Kutuderisi Vadisi PKK’nın sözde Dersim Eyaleti’nin doğudaki merkezini oluşturuyor.