BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,97
HABER /  DÜNYA

PKKya lanet yağdı

Avustralya'daki Türkler, son zamanlarda artan terör saldırılarını lanetledi.

Abone ol

Melbourne'da bugün düzenlenen ''Şehitlerimiz için Kardeşlik ve Barış Yürüyüşü''ne katılan çok sayıda Türk, son zamanlarda artan terör saldırılarını lanetledi.

Şehir merkezindeki Federation Square'da sabah saatlerinde başlayan yürüyüş, beş Türk derneği tarafından düzenlendi. Türkiye, KKTC ve Avustralya bayraklarıyla yürüyen grup ellerinde terörü kınayan pankartlar ve Atatürk resimleri taşıdı.

Anzak Anıtına kadar yürüyen grup, ''Kıbrıs'ta Aşk ve Ölüm'' kitabının Avustralyalı yazarı Harry Blackley'in konuşmasını dinledi. Blackley, yaptığı konuşmada ABD'nin Irak'ı işgali öncesi ve sonrasındaki çatışmalarda 1,5 milyon Iraklının öldüğünü, 5 bine yakın ABD askerinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

1982 yılında Sidney'de Ermeni teröristlerce Türk başkonsolosun öldürüldüğünü hatırlatan Blackley, ''Türk hükümeti Türkiye'nin güneyindeki koşulları düzeltmek için elinden geleni yapıyor'' dedi.

Avustralyalıların nerede olursa olsun terörizmi kınamak için birleşmeleri gerektiğini anlatan Blackley ''İnsanların barış içinde yaşamaya hakları vardır. İnsanlar, geleceklerini seçim sandığında belirlemelidir'' diye konuştu. Anzak anıtı yanında bulunan Yalnızçam ağacına konulan sembolik çelenkle yürüyüş sona erdi.