BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,76
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda AIDS alarmı

Fuhuş operasyonunda yakalanan yabancı uyruklu kadının AİDS olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekiplerince Aksaray'da iki diskoda yapılan uygulamada yakalanan 31 kadından Modova uyruklu Natalia A.'nın HIV (AİDS) virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı ekipler önceki akşam İstanbul'un Aksaray ve Fatih ilçelerindeki eğlence merkezlerine operasyon düzenledi. Aksaray'da faaliyet gösteren iki diskoda yapılan aramalarda 14'ü yabancı uyruklu, 14'ü Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna geçmiş ve 3'ü de Türk vatandaşı 31 kadın gözaltına alındı.

Kumkapı'da bulunan Zührevi Hastalıklar Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan 34 yaşındaki Moldova'lı Natalia A.'da HIV (AİDS) virüsüne rastlandığı öğrenildi.

Kontrolden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen, Natalia'nın da aralarında bulunduğu 14 yabancı uyruklu kadın, sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Türk vatandaşlığını seçmiş 14 kadın ile Türk vatandaşı olan 3 kadın ise ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.