BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

Türklerden öcümüzü alacağız

Ladin'in en önemli kurmayını MİT yakalayıp ABD'ye teslim etti. El Kaide televizyondan şu tehditi yaptı.

Abone ol El Kaide’nin yeni lideri, “Türkiye, Şeyh Ladin’in en önemli kurmayını yakalayıp ABD’ye teslim etti. Bunun cezasını çekecekler” dedi.

El Kaide örgütünün, Afganistan kanadına yeni lideri olarak atadığı Ebu El Yezid, El Cezire televizyonunda yayınlanan video mesajında örgütün “Irak komutanı” Abdülhadi El Iraki’nin 18 ay önce Türkiye’de yakalanıp ABD’ye teslim edildiğini duyurdu. El Kaide lideri Usame bin Ladin’in en yakın kurmaylarından biri olarak tanınan El Iraki’nin, 2002 ile 2004 yılları arasında Afganistan’daki NATO güçlerine karşı düzenlenen operasyonlardan sorumlu olduğu açıklandı. El Iraki, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e yönelik başarısız suikast girişiminin ardından, 2004 sonunda Ladin tarafından “Irak Komutanı” olarak görevlendirildi.

Afganistan’da izini kaybettiren El Iraki’nin İran’a geçtiği öne sürüldü. Terörist, buradan da Türkiye’ye ulaştı. Ancak Irak sınırını geçemeden Türk istihbarat birimlerinin operasyonu sonucu yakalandı. El Iraki daha sonra CIA yetkililerine teslim edildi. İngiliz BBC televizyonuna konuşan ABD’li yetkililer El Iraki’nin CIA’nın gizli hapishanelerinden birinde tutulduğunu doğrulayarak, “Abdülhadi El Iraki, ABD’nin elinde en üst düzey 14 teröristten biridir” diye konuştu.

Şimdi Guantanamo’da
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 27 Nisan 2007 tarihinde yaptığı açıklamada, El Iraki’nin yakalandığını ve Küba’daki Guantanamo Üssü’nde tutulduğunu resmen kabul etti. Pentagon, El Iraki’nin Türkiye’de yakalandığı konusunda bir bilgi vermedi. Pentagon yetkilileri, “Kendini Ladin’e adayan bir mücahitti” demekle yetindi.

El Iraki’nin Türkiye’de yakalanışı konusunda tüm detayları aktaran El Kaide’nin Afganistan sorumlusu dünkü video mesajında Türkiye’ye tehditler savurdu. El Yezid, “Türkiye 1.5 yıl önce El Iraki’yi yakaladı. Ajan hükümet onu Amerikalılar’a verdi. Bunu Washington’dan AB’ye girme konusunda destek almak için yaptılar. Türkler’den öcümüzü alacağız. Cihada Müslümanlar’ın desteği tamdır” dedi.

Başına 1 milyon $ konmuştu
Abdülhadİ El Iraki 1961 yılında Musul kentinde doğdu. Arapça, Kürtçe, Farsça ve Pakistan’da konuşulan Peştun dillerini biliyor. Irak Ordusu’na katıldı ve Saddam döneminde yüzbaşı rütbesine yükseldi. Ruslar, Afganistan’ı işgal edince “Mücahid” olmaya karar verdi. 1980’lerin sonunda Afganistan’a gitti. Usame bin Ladin’le tanıştı ve en sadık yardımcılarından biri oldu. Newsweek dergisine ABD, Irak’ı işgal edince Ladin güçlü bir direnişin başlayacağına inanmadı. Ancak El Iraki, Ürdünlü terörist Ebu Musab Zarkavi ile temas kurdu. Ladin ve Zarkavi’yi tanıştı. İkisinin arasında ittifak kurulmasını sağladı. Ladin, 2004 sonunda El Iraki’yi Irak’a gönderme kararı aldı. Zarkavi’nin yerine geçmesini talep etti. ABD başına 1 milyon dolar ödül koydu.

CIA’nın hayalet uçağı 8 kez Türkiye’ye indi
İNGİLİZ gazeteci Stephen Grey, “Ghost Plane”
(Hayalet Uçak) adlı kitabında CIA’nın işkence altında sorgulamak için gizli hapishanelere taşıdığı zanlılarla ilgili yeni detaylara yer verdi. N379P/N8068V kuyruk numaralı Gulfstream V işkence uçağı 2002 ve 2005 tarihleri arasında CIA uçakları 8 kez Türkiye’ye indi. İniş yapılanlar arasında İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Diyarbakır, Antalya havaalanları ve İncirlik Üssü bulunuyor.