BIST 10.166
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,77
HABER /  GÜNCEL

Bu mayolu fotoğrafa izin çıktı

Mayolu reklam tartışması Büyükşehir'in kararını etkiledi. Mayo firmasına izin çıktı. Afiş Yenibosna'da asılacak.

Abone ol

Yenibosna’daki binasının cephesinde mayo reklamı yapmak için geçen pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne başvuran Kom firmasına dün izin çıktı.

Komisyonun aldığı kararın Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden’in onayına sunulduğu belirtildi. Onayın ardından firma belediyeye sunduğu afişi, Yenibosna’daki bina cephesinde kullanabilecek.

Kom Mayo firmasının İdari İşler yetkilisi Sami Aşçı ile firmanın iletişim danışmanı Şadan Öymen, pazartesi günü Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne fotoğraf için başvuruda bulunmuştu. Şadan Öymen başvuru sırasında yaptığı açıklamada "2 yıldır bu fotoğrafı Yenibosna’daki firma binamıza asmak istiyoruz. Ancak şimdiye kadar mümkün olmadı" demişti.

2005 ve 2006 yıllarında başvurularının kabul edilmediğini iddia eden Sami Aşçı ise, "Başvuru bile yapamıyorduk. Getirdiğimiz fotoğrafların kesinlikle kabul edilmeyeceğini söylüyorlardı. Şimdi kabul edildi. Kararı bekleyeceğiz" diye konuşmuştu. Belediye yetkilileri ise, daha önce izin vermemek diye bir durum olmadığını, kendilerine daha önce yapılmış bir başvuru bulunmadığını söyledi.