BIST 10.213
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.464,90
HABER /  DÜNYA

İsrail Haniyeye füze fırlattı

İsrail uçakları Gazze'ye füze yağdırdı. Filistin Başbakanı'nın evinin yakınındaki korumaların kulübesi vuruldu.

Abone ol

Gazze Şeridi'nde Hamas ve İslami Cihad hedeferine hava saldırıları düzenleyen İsrail uçakları, gece yarısı, Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin Gazze'deki evinin hemen yakınındaki korumalarının kulübesini vurdu.

Öte yandan, Hamas'a yakın bir internet sitesi, Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin, Gazze'de Şati kampında bulunan evinin hemen yanındaki, korumaların kullandığı kulübenin vurulmasını, "Haniye'ye suikast mesajı" yorumuyla verdi.

GECEYARISI FÜZE YAĞMURU

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde kuzeyden güneye, Hamas ve İslami Cihad'a ait çeşitli hedeflere, gece yarısı öncesi ve sonrasında yaklaşık bir saatlik süre içerisinde 7 hava saldırısı düzenledi. İsrail uçaklarının füze saldırılarında toplam 9 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu ise Gazze şehrinin batısındaki Şati mülteci kampında Hamas'a ait bir binanın vurulduğunu belirtmiş, binanın Haniye'nin evinin yanında olmasını "tesadüf" olarak değerlendirmişti. Haniye'nin korumalarına ait kulübe, vurulması sırasında boştu. Haniye ve ailesinin de hava operasyonları ve Hamas'lı liderlere yönelik tehditler nedeniyle Şati kampındaki evlerinde kalmadıkları tahmin ediliyor.