BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin belini bükecek tuzak

Son bir ayda olağanüstü günler yaşıyoruz. Devletin siniri bozuk. Yoksa ulusalararası bir tuzak mı kuruluyor.

Abone ol

Seçim atmosferine girildikten sonra olağanüstü gelişmeler yaşayan Türkiye, laiklik tartışmaları, mayo krizi ve canlı bomba saldırısının ardından 'Kuzey Irak'a operasyon'u tartışmaya başladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki gece yaptığı "Askerden talep gelirse Meclis olarak yasal desteği veririz." açıklaması üzerine dikkatler bu istikamete çevrildi. Terörün artış göstermesi üzerine gündemin üst sıralarına yükselen sınır ötesi operasyona destek verenler kadar karşı çıkanlar da var.

Devletin sinirlerine hakim olması gerektiğinin altını çizen gazeteci-yazar Cengiz Çandar, "Uzun yıllar Türkiye'nin belini bükecek bir 'uluslararası tuzak' mı söz konusu?" sorusuna cevap aranmasını istiyor.

Bazı güçlerin Türkiye'yi 'Irak cehennemi'ne çekmek istediğini söyleyen Ali Bulaç da, K.Irak'tan şehit cenazeleri gelmeye başlayınca güvenlik probleminin ön plana çıkacağını, buna paralel olarak özgürlüklerin ikinci plana düşeceğini vurguluyor. Dr. Nihat Ali Özcan ise politik hedef ortaya konulduktan sonra askerî harekâtın düşünülebileceği görüşünde. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Ksurumu Başkanı Sedat Laçiner, genel harekât yerine nokta operasyonlarını savunuyor.