BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  DÜNYA

ABD sınırötesine karşı çıktı

Asker sınırda eli tetikte. Amerikan yönetimi kaygılı. Atlantiğin öte yakasından ülkemize mesaj geldi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'a Türkiye'den veya başka bir ülkeden gelebilecek tek yanlı bir askeri müdahalenin, herhangi bir sorunu çözmeyeceği görüşünü dile getirdi.

Casey, Irak'a olası müdahale konusunun Türkiye'de yeniden tartışıldığının hatırlatılması ve Washington'un görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi: ''PKK'nın, çözümlenmesi gereken gerçek bir tehdit olduğuna biz de inanıyoruz, Irak hükümeti de inanıyor.

Bu yüzden, PKK ile ilgili konularda Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışması için General (Joseph) Ralston'u özel temsilci olarak atadık. PKK'dan kaynaklanan bu tehdidin çözümlenmesinin en iyi yöntemi, kesinlikle biz, Türk hükümeti ve Iraklılar arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi. Irak'a Türkiye'den veya başka bir yerden yönelebilecek tek yanlı bir askeri eylemin, herhangi bir sorunu çözebileceğini kesinlikle düşünmüyoruz.''

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Türkiyenin iç siyasetine ilişkin olarak da cumhurbaşkanının ve diğer liderlerin kim olacağına Türk halkının karar vermesini istediklerini söyledi.