BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

'Türkler vurdu' iddiasına yalanlama!

Türk askerlerinin sınırdaki Suriyelilere ateş açtığı iddiası valilik tarafından yalanlandı!

Abone ol

Hatay Valiliği, bazı basın yayın organlarında, sınırdan kaçak geçmek isteyen Suriyelilere Türk askerlerinin ateş açtığına yönelik iddiaları yalanladı.

Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında, haberin tamamen asılsız olduğu ifadeleri kullanılarak, şöyle denildi:

"05 Eylül 2011 tarihli bazı basın organlarında yer alan haberlerde; öncelikle ülkelerindeki iç karışıklık dolayısı ile Yayladağı'nın Güveççi Köyü yakınlarından ülkemize geçmek isteyen bir grup Suriyelinin üzerine Türk askerleri tarafından ateş açıldığı, 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı iddiaları yer almaktadır. Bahsi geçen haber tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

05 Eylül 2011 günü saat 10.30 sularında 368 No.'lu Hudut Taşı Mevkii'nin karşısında bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti'ne ait Aynbayda Köyü'ne bir grup Suriye askerinin geldiği ve ev ev dolaşmaya başladığı gözlenmiştir. Akabinde köyden silah sesleri gelmeye başlamış, köyde bulunan sivil Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşları toplu halde bahsi geçen hudut taşı mevkiinden Türkiye topraklarına doğru kaçmaya başlamıştır.

330 kişi oldukları tespit edilen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkemize girişlerine anında izin verilmiş, beraberlerinde yaralı diye getirdikleri iki şahıstan birinin ölmüş olduğu görülmüş, diğeri ise bölgeye sevk edilen ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne gönderilmiştir. Diğer 329 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı Yayladağı merkezde bulunan çadır kente yerleştirilmiştir.

Konunun, Yayladağı çadır kentteki misafirlerce duyulması üzerine çadırkent sakinleri olaydan duydukları infial üzerine, gayet demokratik bir şekilde protesto etmek için çadırkent içerisinde bir gösteri düzenlemiş, tepkilerini gündeme getirmişler ve Türkiye Cumhuriyeti'ne olan şükranlarını dile getirmişlerdir.

Bahsi geçen haber asılsız ve gerçek dışıdır. İnsani gerekçelerle ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının her türlü ihtiyacının karşılanmasına devam edilmektedir."