BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'deki saldırı Edirne'yi kül etti!

Tunceli'de şehit düşen Cem Kerman'ın cenazesi memleketi Edirne'ye getirildi

Abone ol

Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik saldırıda eşi Dilay Turan Kerman ile birlikte şehit olan Komiser Cem Kerman'ın cenazesi memleketi Edirne'ye getirildi.

Tunceli'nin Moğoltay Mahallesi'ndeki Munzur Çayı kenarında bulunan özel bir halı sahada futbol oynayan polis memurlarına yönelik saldırıda şehit olan Cem Kerman'ın cenazesi, Çorlu Havaalanı'ndan ambulansla alınarak Edirne'ye getirildi.

ŞEHİT KERMAN İÇİN EDİRNE GİŞELERİNDE KARŞILAMA

Şehit komiser Kerman'ın cenazesini, aralarında annesi Gülsen ve babası Ercan Kerman'ın da bulunduğu 50 kadar yakını Edirne gişelerinde karşıladı. Güçlükle ayakta duran şehidin anne ve babası, bir süre ambulansın arka camından oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak, göz yaşı döktüler.

Tekbirler eşliğinde bir süre burada bekleyen ambulans daha sonra Türk bayrakları asılı araç konvoyuyla Selimiye Devlet Hastanesine getirildi.

ŞEHİT KOMİSER İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Ambulanstan alınan şehit komiserin cenazesi, polislerin omuzlarında morga kaldırıldı. Bu sırada Cem Kerman'ın birçok yakını sinir krizleri geçirdi. Şehit Komiser Cem Kerman'ın cenazesi yarın önce Edirne Valiliğinde daha sonra da öğle vakti Selimiye Camisi'nde düzenlenecek tören sonrası toprağa verilecek.

Bu arada, 9 günlük bayram tatilinde oğlu çalışmak durumunda olan Gülsen Kerman, gelinini arayarak, ''Kızım tatil uzun istersen tatilini Edirne'ye gel geçir, istersen Ankara'da ailenin yanına git'' dediği, şehit öğretmen Dilay Kerman'ın da kayınvalidesinin bu teklifine, eşini bırakıp bir yere gitmeyeceği, Cem'e bir şey olursa yaşamayacağını, o yüzden tatilde Tunceli'de eşiyle birlikte olacağı cevabını verdiği öğrenildi.