BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  POLİTİKA

Türkiyeye şeriatı getiren laikler!

Türkiye'ye şeriatı nasıl getirdiler(!) Ders kitaplarına girecek olan ibret-i alem isimler kimler?

Abone ol

"" başlığını atan Engin Ardıç, ilginç bir yazı kaleme aldı.

Siyasi arenada yaşananları farklı bir pencereden özetleyen Ardıç, Gül'ün Köşk'e çıkma tezlerine sert eleştiriler yöneltti.

Ardıç'ın yazısından satırbaşları şöyle;

ATATÜRK VE İNÖNÜ ÖRNEĞİ

"Bu iki iktidar tek elde toplanırsa, Zülfü Livaneli’nin dediği gibi, antidemokratik bir durum ortaya çıkar... Pardon... Bayar ile Menderes, ya da Gül ile Erdoğan ikilisi cumhurbaşkanlığını ve başbakanlığı paylaşırsa öyle olur da, Atatürk ile İnönü aynı şeyi yaparlarsa bu son derece demokratiktir... Neden öyledir?"

"CHP UTANMIYOR MU? "

"(...)Her türlü soytarılığı göze aldılar, önce erken seçim istiyorlar sonra kaçmaya bakıyorlar ve cumhurbaşkanını halkın seçmesine asla taraftar değiller. Bunu, adı “halk partisi” olan partinin başkanı da açık açık söylemekten utanmıyor."

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLARI

Profesör Erdoğan Teziç, “milli mücadeleden beri gelen sistem cumhurbaşkanının tarafsızlığına dayanır” diyor. “Partili cumhurbaşkanı” olmazmış, olmamalıymış. Gerçekten de, Atatürk olsun, İnönü olsun, Bayar olsun, Özal olsun, Demirel olsun, çok tarafsız kişilerdi. O kadar tarafsız kişilerdi ki, hiçbiri bir partinin genel başkanı falan değildi!

ŞERİAT GETİREN LAİKLER!

"Ben de onu bunu bilmem ama sevgili Erdoğan ağabey (Erdoğan Teziç), Ankaralı arkadaşlarına benden selam söyle, elektronik muhtıra verildi adamların oyu yüzde 40’a fırladı... İki müdahale daha gelirse yüzde 60’ı bulacak, hele bir de darbe olursa ondan sonra yapılacak ilk seçimde tulum çıkaracaklar!

Böylece “Türkiye’ye şeriatı getiren laikler” olarak siyasi tarihe geçeceksiniz, okullarda sizi ders diye okutacaklar. İbret-i âlem niyetine..."