BIST 10.483
DOLAR 32,65
EURO 34,93
ALTIN 2.446,16
HABER /  DÜNYA

Türkiyeye farklı statü

Avusturya Başbakanı Schüssel, Türkiye'ye, ismi üyelik de olsa ayrı bir statü verileceğini öne sürdü.

Abone ol

AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, “Türkiye'ye, ismi üyelik de olsa ayrı bir statü verileceğini” savunarak, “Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımı konusunda son sözü Avusturyalılar'ın referandumda söyleyeceğini” bildirdi.

Liberal eğilimli günlük Die Presse Gazetesi'nin hafta sonu sayısına demeç veren Wolfgang Schüssel, “Türkiye'nin diğer üye ülkelerden daha değişik bir statüye sahip olacağını” ileri sürerek, ”Benim Türkiye için değişik bir stratejim var” dedi.

Türkiye'ye ilişkin stratejisi hakkında ayrıntı vermeyen Schüssel, ”Türkiye'nin, Macaristan'nın sahip olduğu statüye sahip olacağını olası görmediğini” söyledi.

Avusturya iş piyasasının Türk işçilerine “otomatikman açılmaması” için çaba sarfedeceklerini ifade eden Schüssel, ”Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne mümkün olduğu kadar sıkı bağlarla bağlanmasının gerekli olduğunu” bildirdi.
Türkiye'nin tam üyeliği konusunda Schüssel, “Türkiye'nin olası tam üyeliği konusunda Avusturyalılar'ın yapılacak referandumda son sözü söyleyeceklerini” kaydetti.

Die Presse Gazetesi, Schüssel'in özel demecinin tam metninin yarın yayımlanacak sayısında yer alacağını duyurdu.