BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın seçim tarihi

AK Parti'nin Antalya kampında konuşan Başbakan Erdoğan seçim tarihini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bazı çevrelerin demokrasiyi içine sindiremediğini ve gerilim üretmeye çalıştığını belirterek, "Enkaz alıp, enkaz devredenler ellerini ovuşturmaya başladı. Bütün sorunları Ankara'da çözüm diye kördüğüm haline getirenler, ülkenin yılların heba etti ancak çabaları beyhude. Bu ülkede cumhuriyetin temel ilkeleri günlük politikanın malzemesi olmaktan kurtulacak, laiklik tartışma konusu olmaktan çıkacaktır" dedi.


AKP'nin Antalya'daki 7. İstişare Toplantısı'nda partililere seslenen Başbakan Erdoğan, millet için refah değil, kendileri için imtiyaz isteyenlerin sandıkta tasfiye olduğunu belirterek, "AKP ile Türkiye'de siyasetin çıtası yükselmiştir.  Yıllardır hasta adam psiklojine mahkum edenler, ayağa kalkıp gözünü ileriye diken bir Türkiye tablosu karşısında şakın kalmışlardır, hezeyanları bundandır. Biz burada oldukça Türkiye bir istikrarsızlıklar ülkesi olarak görmek isteyenlere gün doğmayacaktır. Türkiye son 3 yılda sade siyasi, ekonomik değil zihinsel olakrak da bir devrim yaşamıştır. AKP Türkiye'nin geleceğidir" dedi.


"DEMOKRASİYİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER VAR"


Bu ülkeyi sandığa karşı tavır almaya götürmeye çalışanlar, sandık düşmanlığı yapanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hükümete muhalefet ediyorum diye millete muhalefet etmekten vazgeçin. Sandıkta niye rağbet görmediğinizi kendinize bir sorun. Milletle aranızdaki mesafenin nedenini sorgulayın. Siz demokrasi ve adaleti içinize sindiremediniz. Adalet değil kendiniz imtiyaz istediniz, bu imtiyazı bulamadığınız için çıldırdınız" diye konuştu.


"ELLERİNİ OVUŞTURMAYA BAŞLADILAR"


Türkiye'yi ağır kriz şartlarından aldıklarını ve bugün çok iyi noktalara getirdiklerini söyleyen Erdoğan, tekrar siyasete gireceğini açıklayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kararını da değerlendirdi. Erdoğan, "Dün enkaz devralıp, enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Bilmiyorlar ki Türkiye onların bıraktığından çok daha başka bir yerde. Bilmiyorlar ki 3.5 sene içinde değişen, gelişen, kalkınan Türkiye, yepyeni, dinamik, enerjik, umutlu, geleceğe yürüyen bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'nin gerçekleri onların bıraktığı noktadan o kadar farklıdır ki, uzaktan mukayese kabul etmez. Bugünkü Türkiye dünkü Türkiye'den daha demokratiktir. Ekonomi büyümüştür. Türkiye gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke durumuna gelmiştir.  Bu ülkede KİT'lerin nasıl arpalık haline getirildiğini biliyoruz. Son yıllarda bunu duydunuz mu? Muhalefet ve yavru muhalefet dışında. Arpalık ifadesi tarih olmuştur. Çünkü biz yolsuzluğu kökünden ortadan kaldırdık. Yolsuzlukla eli kirlenen hiçkimse bu büyük aile içinde barınamayacaktır. Sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır" diye konuştu.


"BİZİM YERİMİZ ER MEYDANI"


Zanman zaman bu ülkede gerilim çıkarma arzusunda olanlar bulunduğu ifade eden Erdoğan,  "Gerilimi yükselterek kendilerine yer bulmaya çalışıyorlar. Onların bizi çekmeye çalıştıkları minderde asla güreşmeyeceğiz. Bizim yerimiz onların minderi değil, er meydanıdır. Kulağımızı milletimizin isteğine vereceğiz. Siyasette milletin geleceğini kazanmak, umutlarını canlı turmak için bulunuyoruz. kararlılıkla ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız. Ürettiğimiz siyasetin ahlak zemininde olması için canla başla çalışacağız. Bütün sorunları Ankara'da çözüm diye kördüğüm haline getirenler, ülkenin yılların heba etmiştir. Bu çabalar beyhude çabalardır. AKP bir zümrenin partisi değildir ve olmayacaktır. Ülkenin yeniden kaosa sürüklenmesine ve parçalı yamalı siyasete izin vermeyecektir" diye konuştu.


SEÇİM 2007'DE


3 Kasım seçimlerinde milletten aldıkları 5 yıllık emaneti onurla taşıdıklarını belirten Erdoğan, "Ufkumuz sadece 3 Kasım 2007 değil geleceğin Türkiye'sidir. Bütün hesaplarımızı gelecek 10, 20, 30 yılın Türkiye için yapıyoruz" dedi.


MALİ DİSİPLİN SÜRECEK


Mali disiplini zedeleyecek herhangi bir şey yapmalarının sözkonusu olamayacağını belirten Başbakan,  "Zor başardıklarımızı kolay feda etmemizi kimse bizden beklemesin. Bu emek asla populizme, rehavete feda edilmeyecek. "O ne veriyorsa iki katını veriyoruz" diyenleri, "verdimse ben verdim" diyenleri gördük. İşte biz onların bozduğu bu dengeleri yeniden kurmaya çalışıyoruz" diye kouştu.


KEY HESAPLARI DA ÖDENECEK


20 Haziran itibartiyie Zorunlu Tasarrus(TTF) hesabında biriken paraları hak sahiplerine kuruşu kuruşuna ödediklerini belirten Erdoğan, "Artık Türkiye'nin artık böyle bir sorunu yok.  4.5 milyon hak sahibi vatandışımıza yaklaşık 13.5 Katrilyon lira ödendi. Konut Edindime Yardımı'nda(KEY) durum tam bir felaket. Kamu kolay ama dışındakiler. Onlarla ilgili de çalışma sürüyor. 1 Ocak 2007'den itibaren onu da ödemeye başlayacağız" dedi.


"İŞSİZLİĞİN TIRMANMASINA İZİN VERMEDİK"


İşsizlik konusunda istenen seviyede olmadıklarını belirten Erdoğan, "Enflasyonla mücadele edilen her ülkede işsizlik artar, literatürde bu böyle. Ancak biz enflasyonla mücadele ederken işsizliğin tırmanışına izin vermedik" dedi.


"LAİKLİK TARTIŞMA KONUSU OLMAKTAN ÇIKACAK"


Konuşmasının sonunda milletvekillerinden parti olarak yaptıkları çalışmaların halka anlatmalarını isteyen Başbakan, "Bu ülkede herkesin hukuku korunacak. Bu ülkede cumhuriyetin temel ilkeleri günlük politikanın malzemesi olmaktan kurtulacaktır. Bu ülkede laiklik tartışma konusu olmaktan çıkacaktır. AKP'nin vizyonu
adalet, kalkınma, refah ve huzurdur. Hedefi tam deokrasidir. Bu da bir hukuk devletinde olacaktır. Bu hukuk devleti de Türkiye Cumhuriyeti" dir" diye konuştu.