BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SAĞLIK

Mucize içeçek Nar suyu

Nar suyunun faydaları açıklanınca kafeteryalarda en çok aranan soğuk içeçek nar suyunun fiyatı arttı.

Abone ol

Uzmanların, kalp krizi, kanser, cinsel sorun ve alerji rahatsızlıklarına iyi geldiği yönündeki açıklamalarının ardından tüketimi artan nar suyu, mönülerin en pahalı içeceği oldu.

Tüketimin giderek yaygınlaşması ve sağlık açısından faydalı olduğu yönündeki uzman açıklamalarının ardından nar suyu, kafeteryaların mönü listelerinin aranılan soğuk içecekleri arasında yer almaya başladı. Soğuk içeceklerin gözdesi olan nar suyu, ballı ve muzlu sütün fiyatlarını ikiye katlayarak bardağı 3 YTL'den satılmaya başlandı. Adana'da nar suyunu soğuk içecekler mönüsüne alan işletme sahibi Artun Aksoydan, mönülerinde yer alan nar suyuna tüketicilerin, meyvenin yararlarıyla ilgili gazetelerde çıkan haberlerden sonra büyük rağbet göstermeye başladığını söyledi. Aksoydan, nar suyunun bardağını 3 YTL'den satışa sunduklarını da kaydetti.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de son yıllarda narenciye üretiminden gelir elde edemeyen üreticilerin, nar üretimine yöneldiğini söyledi. Tarsus'ta geçen yıl 1500 dönüm olan nar yetiştirme alanının bu yıl 5 bin dönüme yükseldiğini anlatan Ergezer, bu rakamın önümüzdeki yıl 15 bin dönüme kadar çıkacağını ifade etti. Ergezer, narın üretici için de oldukça karlı bir ürün olduğunu ifade ederek, maliyetinin de narenciyeye oranla çok daha ucuz olması nedeniyle üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.