BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin ilk Bitcoin gasp operasyonu

Merter'de bir iş adamını kaçırarak 11 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin sanal parayı kendi hesaplarına geçiren 5 kişi yakalandı. Sanal para Bitcoin gaspçısı İ. Ö.'nün elde ettiği paralarla lüks bir mekanı kapatarak evlilik teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye'deki ilk Bitcoin vakası yaşandı. 5 kişilik çete, kendilerine polis süsü vererek, İstanbullu bir iş adamını arabasına kadar takip etti. Çete üyelerinden üçü, zorla araca bindirdikleri iş adamının internetteki hesap şifrelerini silah tehdidiyle aldı.

Gaspçılar hesaptaki 11 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin parayı ele geçirdi. İş adamı polise başvurarak, gaspçılar tarafından 8 saat boyunca minibüste tutulduğunu ve şiddete uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu.

TÜRKİYE'NİN İLK SANAL GASP OPERASYONU DÜZENLENDİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye yönelik Türkiye'nin ilk sanal para gasp operasyonunu düzenledi. Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; Dedektifler, çevredeki güvenlik kameraları incelemeye aldı. Kimliklerini tespit ettiği 5 gaspçıyı teknik takibe alan dedektifler hazırlıklarını tamamlayınca operasyon için düğmeye bastı.

SANAL GASPÇILAR AZILI GASPÇI ÇIKTI

Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, Bitcoin gaspçısı, G. S., İ. Ö., U. K., G.S. ve S. Ö.'yü kıskıvrak yakaladı. İ. Ö.'nün gasp suçundan hapis yatarken firar ettiği, G. S.'nin de gasp suçundan 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

BİTCOİN PARALARIYLA EVLENME TEKLİFİNDE BULUNMUŞ

İ. Ö.'nün 11 milyon TL değerinde 450 Bitcoin gaspının ardından, nişanlısına evlenme teklifinde bulunduğu öğrenildi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan, İbrahim Ö., nişanlısıyla giriş yaptığı lüks mekanda yanan meşalelerin eşliğinde evlenme teklifinde bulunmuş.

MINING GASPI DA YAPMIŞLAR

Bitcoin gaspçılarının Esenler'de de 3 ayrı kişiden Bitcoin üretmek için kullanılan Mining cihazlarını gasp ettikleri öğrenildi.

Bomba Bitcoin açıklaması: Bir sahtekarlık, bir saadet zinciri!Bomba Bitcoin açıklaması: Bir sahtekarlık, bir saadet zinciri!Bomba Bitcoin açıklaması: Bir sahtekarlık, bir saadet zinciri!Bomba Bitcoin açıklaması: Bir sahtekarlık, bir saadet zinciri!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN