BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,75
HABER /  GÜNCEL

Türkiye’nin ekonomik göstergeleri...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye’nin orta ve uzun vadede ekonomik göstergeleri güçlü durumda" dedi.<br/>’Türkiye Yatırım Zirvesi’ne k...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye’nin orta ve uzun vadede ekonomik göstergeleri güçlü durumda" dedi.
’Türkiye Yatırım Zirvesi’ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye´nin orta ve uzun vadede ekonomik göstergelerinin güçlü durumda olduğunu belirterek siyasi istikrar olmadan reformların yapılamayacağını, büyümeden ve refahtan bahsedilemeyeceğini kaydetti. Türkiye’de son 10 yılda elde edilen kazanımların kaynağının siyasi istikrar olduğuna işaret eden Şimşek, siyasi istikrar sayesinde faiz oranlarının 10 yıl önceki rakamlara göre 6-7 kat daha düşük seviyede olduğunu dile getirdi.
Bakan Şimşek, Türkiye piyasasına girmek için doğru zaman olduğuna vurgu yaparak "Para biriminin zayıflığı sürekli olmayacaktır. Çünkü Türkiye ana ticaret ortaklarından daha hızlı büyüyor. Böyle bir durumda paranızı tabii ki hızlı büyüyen ülkeye yatırırsınız. Türkiye sadece gelecek 3 yıl değil, gelecek 30-50 yıl için de daha iyi getiri sağlıyor. Yapısal sorunlardan bağımsız bir ekonomi yok. Bizim de yapısal sorunlarımız var. Yükselen bir ekonomiyiz. Ve yüksek bir cari açığımız var. Türkiye’nin sermayeye ihtiyacı var çünkü Türkiye komşuları gibi doğal kaynakların bahşedildiği bir ülke değil. Kilit sermayemiz aslında insan, yatırımın da gerçekleştiği bağlam bu. Ancak kısa vadede uluslararası mevduatları cezbetmemiz gerekiyor" dedi.
(İHA)